Yandex Metrica

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel zayıflığa yol açıyor

Yaşlılar ne kadar yalnız kalırsa fiziksel ve zihinsel sağlıkları o kadar kötü oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre yalnızlık yaşı ilerlemiş olan insanlarda depresyona ve fiziksel kırılmalara yol açıyor. 

Sağlık

04.04.2024, 03:26

Yaşlıların fiziksel ve zihinsel sağlığını ele alan yeni bir çalışma, yalnızlığın tehlikesini vurguluyor. Zira araştırmacılara göre yaşı ilerlemiş olan insanlar için yalnızlık sigara içmek kadar zararlı.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

YALNIZLIK EN ÇOK YAŞLILARI ETKİLİYOR

Dr. Emiel Hoogendijk, 130'dan fazla araştırmanın sonuçlarını analiz etti. Yalnızlığın fiziksel zayıflığın artmasına yol açtığını buldu. Bu durum yaşlı yetişkinlerde depresyon, düşme ve bilişsel gerileme gibi olumsuz sağlık sonuçları riskini artırıyor. Hoogendijk şu açıklamayı yapıyor:

"Son zamanlarda ve özellikle pandemi sırasında yalnızlığın ve sosyal izolasyonun yaşlı insanların sağlığı üzerindeki potansiyel zararlı etkilerine daha fazla vurgu yapılıyor. Bu etkilerin ne kadar ileri gittiğini görmek istedik ve yalnızlık, sosyal izolasyon ve sosyal destek eksikliği gibi her türlü sosyal işlevselliğin azalmasının yaşlı insanlardaki fiziksel zayıflıkla ilişkili olduğunu gördük."

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

FİZİKSEL ZAYIFLIK SOSYALLİĞİ NASIL ETKİLER?

Dr. Peter Hanlon ile Kanada, Avustralya ve İsveç'ten araştırmacıların önderlik ettiği araştırmacılar, yaşlı yetişkinlerde sosyal işlevsellik ile fiziksel zayıflık arasındaki ilişkiyi analiz etti. Dr. Hanlon konuyla ilgili konuştu:

“Kırılganlık, kilo kaybı, yürüme hızının azalması ve kas gücünün azalması gibi birçok farklı fiziksel aşınma ve yıpranma biçimini ifade eder. Tüm bunların, örneğin düşme olasılığının ne kadar olacağı üzerinde etkisi olabilir."

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

SOSYAL TEMASLARDA AZALMAYA YOL AÇIYOR

Önceki araştırmalar kırılganlığın sosyal temaslarda azalmaya yol açabileceğini zaten göstermişti. Dr. Hoogendijk duruma açıklık getiriyor: 

"Bazen fiziksel hassasiyet, insanların sosyal temaslarını kaybetmesine veya daha yalnız kalmasına da yol açabilir, hareket etmede daha fazla zorluk yaşadıkları için. Yalnızlık duygusuna sahip veya sosyal temas eksikliği olan kişilerin, diğer şeylerin yanı sıra, depresyon ve çeşitli kronik hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu biliyoruz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading