Yandex Metrica

Sitede Ara

Uykusuz mu kaldınız? Ertesi gün dinç olmak için kahve tüketin ve açık havada yürüyün!

Uykusuz mu kaldınız? Ertesi gün dinç olmak için kahve tüketin ve açık havada yürüyün!

Uykusuzluk özellikle ebeveynlerin neredeyse her gece yaşadığı bir durum. Küçük çocuğu için gecede birkaç kez uyanan bir anne ya da baba olabilirsiniz veya geç saate kadar misafir ağırlamış ve uykusuz kalmış olabilirsiniz. Peki bu yorgun saatlerin ardından ertesi gün gitmek zorunda olduğunuz iş yerinde nasıl dinç kalacağınızı biliyor musunuz? İşte birkaç öneri...

Sağlık

23.01.2024, 19:26

Uykusuzluk nasıl telafi edilir? Yorgun bir günü kolay geçirmek için ne yapmak gerekiyor? İşte cevaplar...

Özel sebepler veya ailesel nedenlerle çaldığınız uyku saatleri, ertesi günü daha yorgun geçirmenize yol açar. Sürekli olmamak koşuluyla yaşanan uykusuzluğun etkilerini en aza indirmek için birkaç yöntem var. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÖNCE VÜCUDU GÜNE HAZIRLAYIN

Uykusuz gecenin ertesi günü uyanır uyanmaz doğal ışık alın, vücut saatini bu yöntemle günün geri kalanı için ayarlayın. Doğal parlak gün ışığı, uyanmak için en güçlü şey.

Kafein, geçici olarak uyku belirtilerini ortadan kaldırır ve kişiyi uyanık hissettirir. Yapılan bir araştırmaya göre kahve tanesinin aroması, beyindeki genlerin aktivitesini etkileyerek, uyku ihtiyacı uyandıran stresi azaltıyor.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

UYANINCA SU İÇİN! 

Bir başka uyanık hissetmeyi sağlayan ve bilişsel performansı artıran şey su içmek ve uyandıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapmak. Öğle yemeğinde ise masanızda kısa sürede yiyebileceğiniz hafif bir salata olsun. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

AÇIK HAVA UYKUYU DAĞITIYOR 

Gece uykusuz kaldığınız için öğleden sonra üzerinize bir uyku çöküyorsa kendinizi dışarı atın. Uzmanlar 10 dakikalık yürüyüşün enerjiyi artıracağını söylüyor. Gürültülü bir şekilde nefes alabileceğiniz özel bir yer bulun. Yoga yapanlar gibi hızla güçlü şekilde burnunuzdan nefes alıp verin. Bu size sanki egzersiz yapıp canlanmışsınız gibi bir his verecek.

İşinize kendi arabanızla gidip geliyorsanız, bu yorgun günde arabanızı bırakın ve işe servis, otobüs, metro ya da taksi kullanarak dönün. 

Her zamanki yatma saatinizi uykusuz kaldığınız günün akşamı bir buçuk-iki saat öne çekin. Uyanık kalmanızı gerektirecek hiçbir işle meşgul olmayın. Erken yatmak size bir sonraki gün için yeterli enerjiyi sağlayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading