Yandex Metrica

Sitede Ara

Tırnak neden çatlar? Hangi yiyecekler çatlak oluşumunu önlüyor?

Tırnak neden çatlar? Hangi yiyecekler çatlak oluşumunu önlüyor?

Soğuk veya sıcağa aşırı maruz kalmak, vitamin eksiklikleri veya bazı hastalıklar tırnaklarda çatlamalara yol açabiliyor. Kötü görünümünün yanında sağlık açısından da bazı mesajlar veren bu duruma karşı beslenme kalitesi büyük önem taşıyor. Mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekler ise haberde.

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Tırnaklarımız, eğer bilgi sahibiysek sağlık hakkında önemli şeyler söyler. Yani sadece estetik bakımdan değil ellerdeki bu kısmın sağlık için de önemi büyük.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

TIRNAKLARDA NEDEN ÇATLAKLAR OLUŞUYOR? 

Uzmanlar sık görülen tırnakların çatlaması durumuna yol açabilecek bazı faktörler olduğunu söylüyor. Sıvı eksikliği veya yetersiz beslenme, demir eksikliği, kan dolaşımı bozuklukları, sedef hastalığı, metabolik bozukluklar, tiroid bozuklukları, hormonal bozukluklar, mide ve bağırsak sorunları bunlardan bazıları. Tırnaklardaki çatlaklar ayrıca antibiyotik gibi bazı ilaçların yan etkisi de olabiliyor. 

Bu çatlaklara saç dökülmesi, ateş, sürekli yorgunluk ve genel bir halsizlik hissi gibi diğer belirtiler eşlik ediyorsa, tırnaklardaki çatlakların ortaya çıkmasının ardındaki gerçek nedeni belirlemek için bir doktora danışmak en doğrusu. 

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

BESLENME NE GİBİ BİR ÖNEME SAHİP? 

Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için protein, lif, karbonhidrat ve yağlar arasındaki dengeye dayalı sağlıklı bir beslenme düzeni oturtmalı ve günde en az bir buçuk litre sıvı tükettiğinizden emin olmalısınız. 

Beslenmenizde demir, çinko, iyot, A vitamini ve B7 vitamini gibi vitamin ve mineraller mutlaka yer almalı. Balık, yumurta, fasulye, badem ve ceviz tüketmek beslenme yoluyla tırnakların güçlenmesini sağlayabilir. Tabi bunun yanında tırnakları düzenli olarak kesmek, törpüyle düzeltmek ve etlerini nemlendirmek gerekiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading