Yandex Metrica

Sürekli evde durmak miyop sebebi! Genetik, eğitim ve dışarıda az vakit geçirme, gözleri etkiliyor!

Sürekli evde durmak miyop sebebi! Genetik, eğitim ve dışarıda az vakit geçirme, gözleri etkiliyor!

Uzağı net görememe olarak bilinen miyop, genetik olabildiği gibi bazı diğer koşullar sonucu da ortaya çıkabiliyor. Genetik, uzun yıllar süren eğitim ve dışarıda çok az zaman geçirme birleştiğinde bu göz rahatsızlığı görülebiliyor. Miyop önlem alınmazsa dönüşü olmayan görme bozukluğuna zemin hazırlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Miyop, uzağı görememe olarak tanımlanan bir görme bozukluğu. Çocukluktan gelen tv izleme alışkanlığı miyopa neden olabilirken birdenn fazla etken de birleşip buna yol açabiliyor. 

Araştırmalar, bir kişinin okulda kaldığı süre boyunca miyop olma riskinin giderek artmasına yol açan beş genetik varyantı ortaya çıkardı. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

GENETİK, EĞİTİM, EVE KAPANMA!

Araştırmacılar, Avrupa kökenli 340.000'den fazla katılımcının genetik ve sağlık verilerini kullandı. İnsanları yoğun eğitimle birlikte miyop olmaya daha duyarlı hale getiren genetik varyantları belirlemek için genom çapında bir çalışma gerçekleştirdiler. Bununla birlikte, özellikle daha yüksek düzeyde yaşam tarzı risk faktörlerine maruz kalan bireylerde artan miyopi riski sağlayan çok az sayıda genetik varyant bulundu.

Bireyler için miyop olma riskini aşamalı olarak artıran beş genetik varyanttan üçü daha önce bilinmiyordu, ikisi ise çocukların yaklaşık %80'inin uzağı göremediği Doğu Asya kohortları üzerinde yapılan çalışmalarda bulundu. Karşılaştırıldığında, Batı'da çocukların yaklaşık %30'unda miyopluk geliştiği görüldü. Varyantlardan ikisi, Doğu Asya kohortlarında bildirilen bulguları tekrarlarken, diğer üç varyant benzersizdi.

Bu çalışma, genlerin ve yaşam tarzının miyopiye neden olmak için etkileşime girdiği biyolojik yollar hakkında fikir veriyor.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

MİYOP BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uzaktaki cisimleri bulanık görme, gözleri kısarak bakma, göz yorgunluğunun neden olduğu baş ve göz ağrısı, araç kullanırken özellikle geceleri görme zorluğu ve yol işaretlerini okumakta zorlanma gibi durumlar miyop belirtilerinden bazıları. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading