Yandex Metrica

Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su orucu aşamaları neler?

Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su orucu aşamaları neler?

Sağlığını korumak ve yaza fit girmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği diyetlerden bir tanesi de su diyetidir. Son zamanlarda sosyal medyanın etkisiyle de bilinmeye başlayan su diyeti internette araştırılmaya başladı. Peki su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su orucu aşamaları neler?

Sağlık

02.03.2024, 02:33

Su diyeti hem sağlıklı olmanızı hem de kilo vermenizi sağlayan bi diyettir. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşlar su diyetini aramaya başladı. İnternette 'Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır?' araştırması yapılıyor. Peki su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su orucu aşamaları neler?

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

SU DİYETİ NEDİR?

Su diyeti, gün içerisinde bol miktarda su ve sıvı içecek dışında herhangi bir gıda tüketilmemesine dayanıyor. İnsan biyolojisine dair bilgiler üzerine yapılan araştırmalara göre, soğuk su içildiğinde suyun sıcaklığının vücut sıcaklığına denk getirilmesi için vücut ekstra kalori yakıyor. Böylelikle, kilo verme süresi hızlanmış oluyor.

Günlük hayatta ihmal edilen su tüketimini geride bırakmaya ve yeterli miktarda su alınmasına yardımcı olan bu diyet ile böbreklerin daha fazla çalışması sağlanıyor. Böylelikle vücuttan toksinlerin atılma süreci hızlanıyor.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

SU DİYETİ NASIL YAPILIR?

Su diyeti, vücudu yoğun bir detoks etkisi altına sokup hızlı bir şekilde kilo vermeye yarar. Diyet günde en az 2 – 2.5 litre su ya da sıvı tüketimi ile uygulanıyor. Su diyeti yaparken tokluk hissini koruyabilmek için su tüketmenin dışında vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerinin alınabilmesi için ihtiyaçlarınızı karşılayacak diğer sıvıların tüketilmesi de oldukça önemli bir nokta.

Birçok uzman, su diyetini sadece su tüketerek gerçekleştirmenin vücut üzerinde çok büyük olumsuz yönleri olabileceğini vurgulayarak, bol su tüketiminin dışında besin değeri yüksek gıdaların ve vitamin – mineral bakımından zengin sıvıların da diyet listesine eklenmesinin altını çiziyor.

Kısa süreli uygulanan su diyetlerinde sabah güne başlamadan önce bir bardak ılık ve limonlı su içmenin güne enerjik başlamayı kolaylaştırdığı ve metabolizmayı çalıştırdığı uzmanlar tarafından ifade edildi. Limon, içeriğindeki yoğun C vitamini sayesinde hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de kalp ve damar hastalıklarını engelliyor.

Su içerek zayıflama birçok insan için imkansız görünse de, hem sağlıklı hem de hızlı kilo vermeye yardımcı olduğu için su diyeti günümüzde kilo vermek isteyen vatandaşlar tarafından çoğunlukla tercih ediliyor. 7 günlük su orucu insanların aklına su diyeti 1 haftada kaç kilo verdirir sorusunu da akabinde getiriyor. Eğer doğru bir şekilde yapılır ve egzersiz ile desteklenirse su diyeti 1 haftalık sürede 7 kilo kadar kilo vermeye yardımcı oluyor. 

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

SU DİYETİ İLE KİLO NASIL VERİLİR?

Bu süreçte diyetin doğru şekilde yapılması oldukça önemli. Su orucunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Tarçınlı su diyeti ya da limonlu su diyeti olarak da uygulanabilen su orucunda dikkat edilmesi gereken etmenler şöyle karşımıza çıkıyor:

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

BİRİNCİ GÜN

Orucun ilk günü vücudu alıştırabilmek için pişmemiş, ham sebze ve meyveler yenilir. İlk günün akşamı ise bağırsaklarda biriken toksinleri atabilmek ve bağırsakları temizleyebilmek için 1 litre ılık suya 1 tatlı kaşığı ingiliz karbonatı konur, bir süre beklenir ve sonrasında bu karışım içilir.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

İKİNCİ GÜN

Diyetin ikinci gününde 1 litre ılık suya 2 adet limon sıkılır ve 2 – 3 kaşık da doğal bal konur. Elde edilen bu karışım, güne başlamadan önce içilmelidir. Sonrasında gün içerisinde her saat başı bir bardak su içilmelidir.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ GÜN

Artık vücut büyük ölçüde diyete ayak uydurmaya başlamıştır. Bugünden itibaren her sabah güne başlamadan önce ikinci günde hazırladığınız karışımın aynısından yapıp içilir. Yine her saat 1 bardak su içerek gün tamammlanır.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

DÖRDÜNCÜ GÜN

Üçüncü günden farklı olarak dördüncü günde aynı birinci günde olduğu gibi ingiliz karbonatı ve ılık su karışımı içilerek bağırsaklar temizlenmelidir. Diyet süresinin devamında herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşılırsa hemen bir doktora başvurulmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading