Yandex Metrica

Spor yapanların bunları mutlaka tüketmesi gerekiyor! Kas kütlesini artıran yiyecekler hangileri?

Spor yapanların bunları mutlaka tüketmesi gerekiyor! Kas kütlesini artıran yiyecekler hangileri?

İnsanlar iki amaçla spor yapıyor; kimi kilo vermek kimi de kas yapmak için... Ancak kas yapımında egzersizin yanı sıra beslenme de çok önemli bir rol oynuyor. Bu süreçte özellikle protein bakımından zengin gıdalar tüketmek gerekiyor. Peki o gıdalar hangileri?

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Kas dokusunun gelişiminde egzersiz yapımına ek olarak, karbonhidrat, yağ ve proteinlerin de mutlaka tüketilmesi gerekiyor. 

Özellikle protein, amino asitlerden oluşan bir bileşik ve kas büyümesinin yanı sıra vücuttaki çoğu organik yapı ve dokunun temel direği olarak vücudun metabolik işlevlerine, hücre çoğalmasına ve enerji üretimine katkıda bulunuyor. 

Yapılan bir araştırmaya göre, yüksek proteinli bir beslenme, diyabet ve hipertansiyonun yanı sıra yağ kaybını önlemeye de yardımcı olabilir.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

YUMURTA

Her yumurta yaklaşık 6 gram protein içerir. Ortalama bir insanın yeterince alamadığı antioksidan, vitamin, mineral ve yağlar içerdiğinden yumurta, en besleyici gıdalardan biri olarak kabul edilir.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

SOMON

Somonda her porsiyon vücuda yaklaşık 39 gram protein sağlar. Ayrıca içerdiği Omega-3 yağları nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için vücuda oldukça faydalı bir öğündür.

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

BADEM

Badem demir, magnezyum ve E vitamini açısından zengin bir besin. Ayrıca bademde L-Arginin adı verilen, yağın azalmasına ve yakılmasına katkı sağlayan bir madde bulunuyor. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

TAVUK GÖĞSÜ

Tavuk göğsü porsiyon başına 52 gram protein içeriyor. Aynı zamanda protein sentezini ve daha iyi kas büyümesini artıran amino asit lösin barındırıyor. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

YOĞURT

Her porsiyon yoğurt için vücut 20 gram proteinin yanı sıra D vitamini ve kalsiyum alır.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

KARİDES

Karides de, protein, selenyum ve B12 vitamini gibi vücudun ihtiyaç duyduğu temel bileşeleri sunduğu için az yağlı ama oldukça besleyici bir besin.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

FASULYE

Her fincan fasulye 15 gram protein içerir. Fasulye ayrıca bitki lifleri, filik asit ve bakır açısından zengin.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

SÜZME PEYNİR

Yaklaşık 200 gramlık bir peynir vücuda 27 gram proteinin yanı sıra fosfor, selenyum, B12 vitamini ve riboflavin gibi bileşenler sağlar.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SEBZELER

Sebzeler de, vücut için özel bir biyolojik değeri olan bitkisel protein açısından zengindir. Her 100 gram için vücut yaklaşık 5 gram bitkisel protein alır ve tipik olarak en faydalı besinler bezelye, mantar, ıspanak, enginar, karnabahar, mısır ve kuşkonmazdır.

Her bir yetişkinin vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,8 gram proteine ​​ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, özellikle yoğun aktivite gerçekleştiriliyorsa vücut ağırlığının kilogramı başına 1,5-2 gram alımının vücut için daha iyi olduğuna inanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading