Yandex Metrica

Spor giyim ürünlerinde kanser tehlikesi! BPA görülme sıklığı artıyor

Spor giyim ürünlerinde kanser tehlikesi! BPA görülme sıklığı artıyor

Spor giyim ürünleri, rahat olması sebebiyle çok tercih ediliyor. Ancak yapılan bazı araştırmalar bu kıyafetlerde kansere sebep olan BPA isimli kimyasal bulunduğunu ortaya koydu. İnsan vücudunda birkaç gün içinde kendiliğinden atılan Bisfenol A'ya, sürekli maruz kalmak işi tehlikeli boyutlara götürebiliyor.

Sağlık

04.04.2024, 09:09

Sadece beslenmeye dikkat ederek kanserden korunmak mümkün mü? Elbette hayır. Giyilen kıyafetlerde bile bu hastalığa yol açan kimyasallar bulunabiliyor. Bazı spor giyim ve iç çamaşırlarında bulunan BPA da onlardan biri. Belirli plastik türlerinin yapımında kullanılan bir kimyasal olan BPA astım, kardiyovasküler hastalık ve obezite gibi zararlı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

SPOR GİYİM ÜRÜNLERİNDE BPA'YA RASTLANDI

Yapılan araştırmalara göre giderek daha fazla sayıda spor giyim, iç giyim ve giyim markasında yüksek BPA seviyeleri tespit edilmiş durumda. 

Çevre Sağlığı Merkezi, Ekim ayında tüketicileri spor giyimde BPA konusunda uyardıktan sonra, tozluk, şort, spor sütyenleri ve üstleri test edilen bu giysilerin kullanıcıları 40 kata kadar BPA'ya maruz bırakabileceğini gösteren sekiz markaya daha yasal uyarı gönderdi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

MAKSİMUM 3 MİKROGRAMA KADAR MARUZ KALINABİLİR

Testler, Amerika Birleşik Devletleri'nde kimyasallarla ilgili en koruyucu sağlık yasalarından bazılarına sahip olan Kaliforniya'da belirlenen standartlara göre yapıldı. 1986'dan bu yana Kaliforniya yasalarına göre, cilt maruziyetiyle ilgili olarak BPA için izin verilen maksimum doz seviyesi günde 3 mikrogram.

BPA'ya en yüksek insan maruziyeti, yutulduktan sonra kaydedilse de  cilt yoluyla emilim de mümkün. Uzmanlar birkaç gün içinde vücuttan atılan BPA'ya birden fazla kaynaktan sürekli maruz kalmanın endişe verici olduğuna inanıyor. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

BİSFENOL A NEYE SEBEP OLUR? 

Bisfenol A, su şişeleri ve yiyecek kutularından oyuncaklara ve yer döşemelerine kadar çok sayıda günlük üründe bulunuyor. Yetişkinlerde BPA'ya maruz kalma diyabet, kalp hastalığı, kanser, obezite ve erektil disfonksiyon ile ilişkilendiriliyor. 2020'de yapılan bir araştırmaya göre, erken ölüm vakaları da BPA maruziyetine bağlanmış durumda. Hatta daha yakın zamanlarda yapılan araştırmalara göre BPA, okul çağındaki kızlarda astımla da bağlantılı kabul ediliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading