Yandex Metrica

Sosyalleşme demansa karşı bir silah olabilir mi? İsveçli bilim adamları açıkladı

Sosyalleşme demansa karşı bir silah olabilir mi? İsveçli bilim adamları açıkladı

Çağımızın hastalıklarından olan demans riski, sağlıklı beslenme ve aktif bir yaşam tarzı ile en aza indirilebilir. İsveçli bilim adamlarının araştırmasına göre yalnız yaşayan veya yakın sosyal bağları olmayan kişilerde bunama gelişme riski daha yüksek. Arkadaşlarla ara sıra yapılan görüşmeler ise ihtimali azaltıyor

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Bunama, yaşlanmanın doğrudan bir sonucu değil, çünkü bu beyin rahatsızlığı riskinizi azaltmanın çeşitli yolları var. Sağlıklı bir beslenme ve aktif bir yaşam tarzı da en önemli iki silah. 

İsveç'te yapılan bir çalışmada, arkadaşlıkların ve sosyal etkileşimlerin bunama riskini azaltabildiği ortaya çıktı. 

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

SOSYAL OLAN İNSANDA DEMANS RİSKİ AZALIYOR

Bilim adamları süper yaşlıları incelediklerinde, bunların çok daha olumlu sosyal ilişkilere sahip olduklarını keşfetti.. 
1.200 yaşlı insanın izlendiği çalışmada yalnız yaşayan veya yakın sosyal bağları olmayan kişilerin bunama gelişme riski daha yüksekti. 

Araştırma, aynı zamanda sosyal olarak izole edilmiş yaşlıların  bunama gelişme riskinin yüzde 27 daha yüksek olduğunu öne sürüyor. Başka bir çalışma ise riskin teknoloji sayesinde azaltılabileceğini öne sürüyor. Yani mesajlaşma ve e-posta kullanımı gibi basit müdahalelerden bahsediliyor. 

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERLE BİLE KONUŞUN

Yalnızca arkadaşlar ve aile değil, aynı zamanda komşu, iş yerindeki insanlar ve daha geniş topluluktaki diğer kişiler gibi çok çeşitli sosyal bağlantıları olan yaşlılar şanslı. 

Uzmanlara göre demansa karşı beyni sürekli meşgul ve iletişim halinde tutmak gerekiyor. Bir tren istasyonunda karşılaştığınız kişiyle kısa bir sonbet, bir merhaba bile beyni oyalamak için harika bir araç. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading