Yandex Metrica

Son dakika: Koronavirüste bu üç yan etkiyi görüyorsanız doktorunuza haber verin

Son dakika: Koronavirüste bu üç yan etkiyi görüyorsanız doktorunuza haber verin

İngiliz Express gazetesinde yer alan bir haberde, koronavirüsün üç ciddi yan etkisi sıralandı. Bu yan etkilerin görülmesi durumunda doktora bilgi verilmesi gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 18:08

2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan Koronavirüse (Kovid-19) çeyrek milyara yakın insana bulutlaştı. Salgın nedeniyle yaklaşık 5 milyon kişi hayatını kaybetti.

220 milyona yakın kişi ise virüsü yendi. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Ancak koronavirüs son dönemde Delta varyantı ile gündemde. İlk olarak Hindistan'da görülen bu varyantın orijinal virüsten daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

İŞTE O YAN ETKİLER...

Bu nedenle dünyanın pek çok noktasında bellirli bir yaş üzeri kişiler için takviye aşı kararı alındı. Bu ülkelerden birisi olan İngiltere'den ise çok konuşulacak bir haber geldi.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, daha önce takviye aşıdan sonra görülebilcek yan etkileri açıklayan İngiltere resmi kaynakları aşı sonrası dikkat edilmesi gereken 3 yan etkiyi açıkladı.

İngiltere Hükümeti'nin web sitesinde, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından belirlenen 'üç ciddi yan etki' göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı olarak sıralandı.

Hükümet rehberinde bu durumun son derece nadir olduğunun altı çizildi ve şu ifadelere yer verildi: 'Böyle bir reaksiyon gösterdiyseniz, bunu doktorunuzla görüşmelisiniz.' Aşıların milyonlarca insanın hayatını kurtardığının altını çizen uzmanlar bu gibi nadir reaksiyon durumlarında doktora başvurulmasının önemine dikkat çekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading