Yandex Metrica

Şimdi dut yaprağı çayı içmenin tam sırası! Antioksidan deposu dut yaprağı soğuk algınlığına karşı ilaç vazifesi görüyor!

Şimdi dut yaprağı çayı içmenin tam sırası! Antioksidan deposu dut yaprağı soğuk algınlığına karşı ilaç vazifesi görüyor!

Her hastalığın tıbbi bir çaresi var. Ancak önemli olan öncelikle doğal yolları tercih etmek. Dut yaprağı da çoğu hastalığın semptomlarını iyileştirmek için etkili bir alternatif yöntem. Kan şekerini dengeleyen yaprak, soğuk algınlığı tedavisinde de kullanılıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Dut yaprağı faydaları nelerdir? Dut yaprağı nasıl tüketilir? İşte cevaplar...

Sonbahar aylarındayız, kış artık kapıda. Son günlerde havanın serinlemesiyle soğuk algınlığı vakalarında da artış yaşanmaya başladı. Bu durumdan korunmak için ise bazı doğal yollar var. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI DUT YAPRAĞI

C vitamini alımını artırmak, bağışıklık artıcı takviyeler almak ve bitki çayları tüketmek atılabilecek adımlardan bazıları. Dut yaprağı ise soğuk algınlığına karşı bire bir. 

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

AĞRI KESİCİ, ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ

Boğaz ağrısı ve bronşit tedavisi ve öksürükle mücadelede kullanılabilen dut yaprağı, ağrı kesici özellik taşır. Grip olmak üzereyken veya hastayken bu yaprakla yapılan çaydan tüketmek hastalığın kısa sürede ortadan kalkmasını sağlar. Bu çayın aynı zamanda ateş düşürücü etkisi de var.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Dut yaprağının faydaları bununla da sınırlı değil. Bu çay iyi bir idrar söktürücü olmasının yanında kan şekerini dengelemeye de yardımcı bir takviye. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZAMAYA KARŞI KULLANILABİLİYOR

Dut yaprağının kalp rahatsızlıklarına da iyi geldiği biliniyor. Diğer yandan karaciğerdeki hücrelerin temizlemesini de sağlıyor. Antioksidan kaynağı olan dut yaprağı egzama hastalığında destek amaçlı kullanılabiliyor.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

DUT YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR? 

Dut yaprağından yeterli miktarda fayda sağlamak için çayının tüketilmesi gerekiyor. Bunun için 4 adet kurutulmuş dut yaprağı ve 1 litre suya ihtiyaç var. İlk olarak suyu bir kabın içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 4 adet kurutulmuş dut yapraklarını ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 2 saat boyunca demlenmesini sağlayın. Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading