Yandex Metrica

Sigarayı bırakınca neden kilo alınır? Her şeyin sorumlusu beyin!

Sigarayı bırakınca neden kilo alınır? Her şeyin sorumlusu beyin!

Sigara bağımlısı biri için bu zararlı alışkanlığı bırakmak hiç de kolay değildir. Ancak bu yola baş koyduktan hemen sonra kişide kilo artışı görülmeye başlar. Uzmanlar bunu beynin, nikotinin sağladığı bir boşluğu doldurabilecek işlenmiş gıdaları yemeğe teşvik etmesine bağlıyor.

Sağlık

24.02.2024, 23:08

Sigarayı bırakmak, özellikle düzenli aralıklarla sigaraya sarılanlar için günlük rutinin bir parçasıysa oldukça zor bir süreç. Bunda hem sigaraya olan sevgi ve bağlılık hem de sigarayı bırakanların anlattığı kilo alma durumu etkili. 

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA NEDEN KİLO ALINIYOR?

Sigarayı tamamen bıraktıktan sonra kilo aldığınızı fark ederseniz, yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. Yapılan bir araştırmanın bulguları, nikotinin sağladığı bir boşluğu doldurabilecekleri için beynin daha fazla işlenmiş gıda özleminin suçlusu olabileceğini düşündürüyor.

Araştırmacılar, 18 ila 75 yaşları arasında sigara içen ve içmeyen bir grubu inceledi. Tüm katılımcılara 24 saatlik bir süre boyunca sigarayı bırakmaları talimatı verildi. Ayrıca ya 50 miligram  alkol kullanım bozukluğunu tedavi etmek için kullanılan bir ilaç ya da bir plasebo verildi. 

Daha sonra katılımcılardan hem besleyici hem de sağlıksız seçeneklerden oluşan çeşitli atıştırmalıklar arasından seçim yapmaları istendi. Çalışma, ilaç verilmeyen sigara içenlerin, gruptaki sigara içmeyenlere kıyasla sağlıksız atıştırmalık seçeneklerine ulaşma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

OLUMSUZ DUYGULAR ABUR CUBURLA YATIŞTIRILIYOR

Çalışmanın bulguları, insanların sigarayı bırakma sırasında yaşadıkları duyguları karakterize eden olumsuz etki ve sıkıntıyla başa çıkmak için, özellikle kalorisi yüksek yiyeceklerin kullanımıyla ilgili olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading