Yandex Metrica

Şekersiz sakızın bu özelliği sizi çok şaşırtacak! Sindirim sistemini etkiliyor

Şekersiz sakızın bu özelliği sizi çok şaşırtacak! Sindirim sistemini etkiliyor

Gaz, şişkinlik, kabızlık veya ishal ile kendisini gösteren bağırsak sorunları, ya sindirim sistemindeki bir aksaklıktan ya da yenilen gıdalardan kaynaklanıyor. Bu tarz bir sağlık sorunu yaşarken tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Çünkü uzmanlara göre özellikle 6 besin maddesi bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:09

Bağırsak sorunları hemen hemen her insanın dönemsel olarak yaşadığı rahatsızlıklardan. Gaz, şişkinlik, kabızlık, ishal ve reflü şeklinde kendisini gösteren bu durum, tüketilen bazı gıdalarla doğru orantılı. 

Sindirim sorunlarınızın kaynağı ne olursa olsun, sindirim rahatsızlığı yaşarken uzak durmanız gereken birkaç yiyecek var. Çünkü bunlar yaşadığınız semptomları daha da ağırlaştırabilir. 

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

CİPS

Tuzlu, kıtır kıtır ve lezzetli cipsler uygun bir atıştırmalık olabilir, ancak sindirim sorunlarınızı şiddetlendirebilir. Cips, beyaz ekmek ve hamur işleri gibi çok sayıda basit karbonhidrat içeren yiyecekler, sindirim sisteminde hızla hareket etme eğilimindedir ve genellikle şişkinliğe ve gaza neden olur. Cipsler ise, kızartıldıkları için başka bir sindirim zorluğu katmanına sahiptir. Yüksek yağlı yiyecekler, sindirim sisteminde yaygın bir sorun olan mide yanmasına neden olmakla bilinir.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

ŞEKERSİZ SAKIZ

Sakızın sindirim sisteminizi etkilemesi sizi şaşırtabilir, ancak birçok şekersiz sakız çeşidi şeker alkollerinden yapılır. Bu bileşik, şeker kadar kalori içermeyen yiyeceklerde tatlılık sağlamak için kullanılır. Bununla birlikte, bu şeker alkolleri vücut tarafından tam olarak sindirilemez ve bu nedenle sindirim rahatsızlığına neden olabilir. Şişkinlik, gaz ve ishal, kişinin yaşayabileceği en yaygın semptomlardan bazıları. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ŞEKER

Şeker alkolleri gibi şeker ikameleri de bağırsaklarınız için güvenli olmayabilir, rafine şeker de sorun teşkil edebilir. Araştırmalar, şekerin bağırsaktaki proinflamatuar özellikleri artırabileceğini ve bunun da yararlı bağırsak bakterilerinin dengesizliği ve metabolik düzensizlik gibi sorunlara yol açabileceğini gösteriyor. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

LAHANA

Lahana da şişkinlik, kramp ve gaz gibi semptomlarla sindirim rahatsızlığına neden olmasıyla ünlü. Lahana, gaza neden olan rafinoz adı verilen bir şeker içerir. Bazıları için, bu sebzeleri yemeden önce pişirmek, sindirim rahatsızlığı olasılığını azaltabilir, ancak bazılarının tamamen uzak durması gerekebilir.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

FASULYE

Protein, lif ve mikro besin içeriği nedeniyle çok besleyici olmasına rağmen, fasulye de sindirim rahatsızlığına neden olur. Gaz, şişkinlik ve mide ağrısı, fasulye yerken sıklıkla yaşanan semptomlardan bazıları. Fasulyedeki rafinoza ek olarak, yüksek lif içeriği de sorun yaratabilir. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

ACI SOS

Acı soslar yemeğe lezzet ve baharat katmasıyla bilinse de sindirim sorunlarınızı kötüleştirebilir. Kapsaisin adlı bileşik asit reflü ve mide krampları gibi yan etkilerden sorumlu olabilir. Bağırsak sorunları yaşarken, acı sos, salsa ve baharatlı çeşniler dahil olmak üzere tüm baharatlı yiyeceklerden uzak durmak en iyisi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading