Yandex Metrica

Sadece hamur işlerinde kullanıyorduk ama... Kabartma tozu siyah noktaları yok eder mi? Siyah noktalara karşı en etkili ürünler ne?

Sadece hamur işlerinde kullanıyorduk ama... Kabartma tozu siyah noktaları yok eder mi? Siyah noktalara karşı en etkili ürünler ne?

Cilt bakımı söz konusu olduğunda çoğu insan evinde doğal yöntemler tercih ediyor. Ancak bu yol bazen daha fazla kuruluk ve sivilcelenmeye sebep olabiliyor. Siyah noktalara karşı kullanılan kabartma tozu da ne yazık ki uzun vadede istenmeyen sonuçlara yok açıyor. Peki bu lekeler nasıl ortadan kaldırılabilir?

Sağlık

30.03.2024, 01:11

Siyah noktalar en kalıcı ve en yaygın cilt problemlerinden biri. Uzmanlar tedavilerinin ise kolay olduğuna dikkat çekiyor.

Siyah noktaları tedavi etmenin anahtarı zaman ve sabır. Piyasada birçok ürün var. Reçetesiz satılanlar sonuç vermediğinde ise çoğu insan başka alternatifler düşünüyor. 

Özellikle kabartma tozu, siyah noktalardan daha doğal bir şekilde kurtulma yöntemi olarak popülaritesini artırıyor. Ancak cildinizde ve özellikle yüzünüzde kabartma tozu kullanma konusu bazı endişeleri beraberinde getiriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

KABARTMA TOZU DAHA FAZLA YAĞLANMAYA SEBEP OLUR

Kabartma tozu tıkanmış gözenekleri kurutma yeteneği sayesinde siyah noktaları gerçekten kurutabilir. Bu uygulamadaki sorun ise ürünün cildin geri kalanını da kurutabilmesi. Sizi daha fazla sivilceye karşı savunmasız hale getiren kabartma tozunun  yarattığı kuruluğu telafi etmek için gözenekleriniz daha fazla yağ üretmeye başlar. Hatta bazı insanlar kabartma tozu sebebiyle kontakt dermatit yaşayabilir. Bu da kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. 

Peki siyah noktalara karşı kabartma tozu yerine ne kullanılabilir? Yapılması gereken tedavi yöntemi, fazla yağı ortadan kaldırırken gözenekleri tıkayan ölü deri hücrelerinden kurtulmayı içermeli. 

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

SALİSİLİK ASİT

Salisilat, iltihaplı olmayan akne ile savaşma kabiliyetiyle belki de en iyi bilinen bir beta-hidroksi asittir. Asit, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak ve saç köklerinde hapsolmuş yağları etkili bir şekilde kurutarak çalışır. Salisilik asit koyu lekeleri tedavi etmenin yanı sıra cildin genel dokusunu da iyileştirebilir. Hatta daha şiddetli akne vakalarında iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Çoğunlukla reçetesiz satılan ürünlerde yaygın olarak bulunan bu madde günlük temizleyiciler, tonikler ve nemlendiricilerde yer alabiliyor. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

SİTRİK ASİT

Narenciye özlerinden yapılan sitrik asit, kozmetikte cildin doğal pH'ını nötralize etmek için kullanılır. Ayrıca yağı ve ölü cilt hücrelerini kurutmak için gözeneklerin derinliklerine kadar etkilidir. Düzenli olarak kullanıldığında, sitrik asit tıkanmış gözenekleri ortadan kaldırabilir ve cildi daha pürüzsüz hale getirebilir. Özellikle günlük nemlendiricinizden önce uyguladığınız tonik ve serumlarda çok işe yarıyor.

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

Kalp krizi Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! İşte en ilginç ama en... Haberi Görüntüle

BAZI MASKELER

Derinlemesine temizleyen maskeler, siyah noktalara eğilimli herkes için temel bir ürün. Bu tür maskeler özellikle karma ve yağlı ciltler için iyi çalışır. Kil, çamur veya odun kömürü içerenler gözeneklere yapışmış kirleri giderirken yüzey yağlarının kurumasına yardımcı olur. Maske uygulamasını haftada üç kez ile sınırlamak gerekiyor. Zira bundan daha fazlası cildinizi kurutabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

CİLDİ YAĞ İLE TEMİZLEME

Yağla, ciltteki doğal yağ temizliği kulağa tezat gibi gelse de, yağlı, siyah noktalara eğilimli ciltler dahil tüm cilt tipleri için yararlı olduğu kanıtlanmış durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading