Yandex Metrica

Sadece beyni etkilemiyor! O cihazı haftada 30 dakikadan fazla kullanmak bakın neye sebep oluyor

Sadece beyni etkilemiyor! O cihazı haftada 30 dakikadan fazla kullanmak bakın neye sebep oluyor

Avrupa Kardiyoloji Derneği cep telefonu ile konuşmanın hiç bilinmeyen bir etkisini ortaya koydu. Yıllarca özellikle beyin ve gözü olumsuz etkilediğini bildiğimiz bu cihazlar aslında tansiyonu da değiştiriyor. 12 yıl süren araştırmaya göre haftada 30 dakika ve üzeri telefon görüşmesi yapanlarda yüksek tansiyon riski artıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:50

Yaydığı zararlı sinyallerin beyni doğrudan olumsuz etkilediği bilinen cep telefonları ne yazık ki çoğumuzun elinde oyuncak gibi geziyor. Zararlarını bilsek de yanımızdan ayırmıyor, gün boyu gözümüzü ona dikiyoruz, uzun görüşmeler yapıyoruz. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

HAFTADA 30 DAKİKALIK TELEFON GÖRÜŞMESİ RİSKİ ARTIRIYOR

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin araştırmasına göre, haftada 30 dakika veya daha fazla cep telefonuyla konuşmak yüksek tansiyon riskini yüzde 12 artırıyor.

37-73 yaş arası toplam 212.046 yetişkinin dahil edildiğği araştırmada cep telefonunun arama yapmak ve çağrı almak için kullanımına ilişkin bilgiler bir anket aracılığıyla toplandı.  Araştırmacılar daha sonra yaş, cinsiyet, vücut kitle indeksi, ırk, ailede hipertansiyon öyküsü, eğitim, sigara içme durumu, kan basıncı, kan lipitleri, iltihaplanma, kan şekeri, böbrek için ayarlama yaptıktan sonra cep telefonu kullanımı ile yeni başlayan hipertansiyon arasındaki ilişkiyi analiz etti. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

KATILIMCILARIN %7'İNDE HİPERTANSİYON GELİŞTİ

Ortalama on iki yıllık takip sırasında, katılımcıların yüzde 7'sinde hipertansiyon gelişti. Cep telefonu kullanıcıları, kullanmayanlara kıyasla yüzde 7 daha yüksek hipertansiyon riskine sahipti. Haftada 30 dakika veya daha fazla cep telefonuyla konuşanların yüksek tansiyona yakalanma olasılığı, 30 dakikadan az telefon görüşmesi yapan katılımcılara göre yüzde 12 daha fazlaydı. Sonuçlar erkekler ve kadınlar için benzerdi.

Analiz ayrıca, genetik riski yüksek olan ve haftada en az 30 dakika cep telefonuyla konuşan kişilerde yüksek tansiyon gelişme olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi. Düşük tansiyona sahip olanlara kıyasla hipertansiyon geliştirme olasılıkları yüzde 33 daha fazlaydı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading