Yandex Metrica

Saç boyalarındaki gizli tehlike! Yol açtıkları alerji ölüme kadar götürebilir

Saç boyalarındaki gizli tehlike! Yol açtıkları alerji ölüme kadar götürebilir

Daha çok kadınlar tarafından kullanılan saç boyaları zaman zaman alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Hafif vakalarda kremlerle, şiddetli alerjilerde ise tablet veya enjeksiyonla tedavi edilen bu durum nadir de olsa hayatı tehdit eden bir boyuta ulaşabiliyor. Peki saç boyası alerjisinin belirtileri nelerdir?

Sağlık

15.03.2024, 22:59

Saç boyaları daha çok kadınlar tarafından kullanılsa da erkekler de saçlarına zaman zaman bu boyalardan uygulayabiliyor.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

BOYA KULLANANLARIN %38'İ ALERJİDEN ŞİKAYETÇİ 

Araştırmalara göre insanlar saçlarını 27 yaş civarında boyamaya başlıyor. Bunların %38 kadarı saç boyası ürünlerine kaşınma veya lokal reaksiyonlar bildiriyor. Saç boyası alerjileri, bağışıklık sistemi cilt üzerine yerleştirilen bazı kimyasallara tepki verdiğinde ortaya çıkıyor.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

ALERJİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Kırmızılık, kaşıntı, yüzde, göz kapaklarında, kulaklarda ve boyunda döküntü gibi belirtiler boyayı kullandıktan iki ila üç gün sonra ortaya çıkıyor ve birkaç hafta içinde azalıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BAZEN HAYATİ RİSK ORTAYA ÇIKABİLİYOR

Saç boyasına maruz kalmak nadir durumlarda, yaşamı tehdit eden bir reaksiyona neden olabiliyor. Anafilaksi birkaç saat içinde gelişme eğiliminde olur ve kişide şiddetli döküntü, şişmiş gözler, dudaklar, dil, eller veya ayaklar, baş dönmesi veya bayılma, hırıltı solunum, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma ve bilinç bulanıklığı gibi belirtiler gösteriyor.
 
Boya alerjisini tedavi etmek için iltihap ve kaşıntıyı gideren kremler kullanılabiliyor. Şiddetli alerjiler ise, hap şeklinde veya enjeksiyon yoluyla verilen ilaçlarla tedavi edilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading