Yandex Metrica

Prematüre bebekler kuvöze konulmasa ne olur? DSÖ'den şaşırtan açıklama

Prematüre bebekler kuvöze konulmasa ne olur? DSÖ'den şaşırtan açıklama

Zamanından önce doğan prematüre bebekler yaşamlarını sürdürebilmeleri için kuvözlere konuluyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü bu konuyla ilgili ilginç bir açıklama yayınladı. Açıklamada 37. haftadan önce doğan bebeklerin kuvöze alınmadan direkt anneleriyle ten tene temasının sağlanması gerektiği belirtiliyor.

Sağlık

27.01.2024, 03:11

37 haftadan önce gerçekleşen erken doğumlarda bebekler, sağlığına kavuşması ve enfeksiyonlardan korunması için kuvöze alınıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün 17 Kasım Dünya Prematüre Günü sebebiyle hazırladığı kılavuzdan sonra bu durum değişebilir. 

DSÖ'nün hazırladığı raporun amacı gebeliğin 37. haftasından önce doğan bebekler için hayatta kalma şansını artırmak ve sağlık sonuçlarını iyileştirmek. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

DOĞUMDAN SONRA TEN TENE TEMAS ÖNEMLİ

Prematüre bebeklerin vücut yağları az olduğundan, birçoğu doğduklarında vücut ısılarını düzenlemekte sorun yaşar ve sıklıkla nefes almak için tıbbi yardıma ihtiyaç duyar. Bu bebekler için önceki tavsiyeler, anneden ayrı olarak bebeğin önce bir küvözde stabilize edilmesiydi. Ancak araştırmalar, anne için doğumdan hemen sonra ten tene bakıma başlamanın çok daha fazla hayat kurtardığını, enfeksiyonları, hipotermiyi azalttığını ve bebek beslenmesini iyileştirdiğini gösteriyor.

Uzmanlar, bir ebeveynle ilk kucaklaşmanın sadece duygusal olarak değil, aynı zamanda küçük ve prematüre bebeklerin hayatta kalma şanslarını ve sağlık sonuçlarını iyileştirmek için de kesinlikle kritik olduğunu dile getiriyor.

Kılavuzdaki yeni yönergeler, ten tene temasın doğumdan hemen sonra başlaması gerektiğini tavsiye ediyor. Bu, annelerin ve prematüre bebeklerinin doğumdan sonra ayrı değil yakın kalabilmelerini sağlamanın muazzam sağlık yararlarını yansıtan, önceki rehberlik ve yaygın klinik uygulamadan önemli bir değişikliği işaret ediyor.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

ENDİŞELİ AİLELERE DESTEK OLUNMALI

Yeni yönergeler ayrıca, yoğun bakım talepleri ve bebeklerinin sağlığıyla ilgili endişeler nedeniyle ailelere duygusal, finansal ve iş desteği sağlamak için öneriler sunuyor.

Her yıl tahminen 15 milyon bebek erken doğuyor. Bu, dünyadaki tüm doğumların %10'undan fazlasına karşılık geliyor. Daha da büyük bir sayı düşük doğum ağırlığına sahip ve bu sayı artıyor. 

Nerede doğduklarına bağlı olarak, prematüre bebeklerin hayatta kalma şanslarında hala önemli farklılıklar var. Yüksek gelirli ülkelerde 28 hafta veya sonrasında doğan bebeklerin çoğu hayatta kalmaya devam etse de, daha fakir ülkelerde hayatta kalma oranları %10'a kadar düşebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading