Yandex Metrica

Patates kızartması sevenlere kötü haber! Haftada 2 defadan fazla yemek riski artırıyor

Patates kızartması sevenlere kötü haber! Haftada 2 defadan fazla yemek riski artırıyor

Hem çıtırlığı hem lezzeti ile keyifli bir atıştırmalık olan patates kızartması özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok seviliyor. Uzmanlar haftada 2'den fazla kızartılmış patates yemenin ölüm riskini artırdığını belirtiyor.

Sağlık

16.02.2024, 10:46

Hepimiz patates kızartmasının sağlığımız için en iyisi olmadığını biliyoruz ama yine de çoğu zaman karşı koyamıyoruz. 
Bilim adamları ise bu konuda kaygı veren bir çalışmaya imza attı. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

PATATES KIZARTMASININ ZARARLARI ARAŞTIRILDI

2017 yılında yayınlanan çalışma, 8 yıllık bir süre boyunca 45-79 yaş arası 4.400 katılımcıda patates kızartması tüketimini inceledi. Çalışmanın sonunda, katılımcılardan 236'sı öldü.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

HAFTADA 2'DEN FAZLA YENMEMELİ

Patates yemek kimsenin ölüm riskini artırmadı. Ancak araştırmacılar, katılımcıların yediği patates türüne daha yakından baktıklarında, haftada en az iki kez çok fazla patates kızartması yiyenlerin ölüm riskinin iki kattan fazla olduğunu buldular. Çünkü patates kızartması genellikle çok fazla yağ ve ilave tuz içerir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

PATATES KIZARTMASININ ZARARLARI NELERDİR? 

Vücudun hızlı bir şekilde yağlanmasına yol açan patates kızartması, kalp hastalığı ve diyabet riskini de artırır. Ayrıca Bilimsel araştırmalara göre, patates kızartması gibi kızarmış yiyeceklerin kanser riskinizi artırabiliyor. Fazla oranda tuza sahip olan patates kızartmasını tüketmek yüksek tansiyon riskini de artırıyor. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

HAŞLANMIŞ PATATES SAĞLIKLI MI?

Öte yandan araştırmalara göre patates salatası, haşlanmış ve fırınlanmış patates yemek ise ölüm riskini etkilemedi. Kızartılmamış patatesler sağlıklıdır, çünkü iyi miktarda lif, vitamin ve mikro besin içeriyor.

Beslenme uzmanları her gün 3 ila 5 porsiyon sebze öneriyor. Tavada kızartılmış sebzelerin yağ içeriği düşük tutulacak şekilde pişirilmesini tavsiye ediyorlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading