Yandex Metrica

Pancar yediğinizde vücudunuza neler oluyor? Koyu kırmızı pancarın bilinmeyen 6 etkisi

Pancar yediğinizde vücudunuza neler oluyor? Koyu kırmızı pancarın bilinmeyen 6 etkisi

Kök sebzelerden olan pancar en çok koyu kırmızı rengiyle bilinse de farklı çeşitleri de var. Sağlık için pek çok faydası bulunan pancar, potasyum, lif ve antioksidan bakımından oldukça zengin.

Sağlık

23.01.2024, 20:05

Sebzelerin vücudumuza olan faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle yeşil sapları da yenebilen pancar tam bir vitamin deposu.

Birçok uzman, potasyum, nitrat, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olan pancarın, kan akışını kolaylaştırdığını, iltihaplanmayı azalttığını ve vücuttaki detoks yolları için bir güç merkezi olduğunu söylüyor. 

Peki pancar yediğinizde vücudunuza tam olarak neler oluyor?

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KAN BASINCINIZ AZALIR

Pancar, diğer sebzelere kıyasla kan basıncı üzerinde çok benzersiz bir etkiye sahip. Potasyum ve nitrat içeriği nedeniyle, kan basıncını düşürmede özellikle güçlü. Üstelik pancar suyunun kan basıncı üzerindeki etkisi, içmeyi bıraktıktan sonra üç aya kadar devam ediyor.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

KAN DOLAŞIMINI ARTIRIR

Sporcuların antrenmanlarından sonra pancar suyu içmesinin nedeni artan dolaşımın faydalarının, ağır eğitim seanslarından sonra onarıma ihtiyaç duyan kaslara kan akışının sağlanmasına yardımcı olmasıdır. Pancardaki nitratlar artan kan akışından ve faydalarından sorumludur.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI DESTEKLER

Pancar, mikrobiyomu besleyen lifler içerir. Bağırsak mikrobiyotasına fayda sağlayan, yani 'iyi' bakterileri beslediği gösterilen bileşikler barındırır. Pancarda bulunan betalain ve fenolikler gibi diğer bileşikler, bağırsaktaki kısa zincirli yağ asitlerini artırır. Bu da iltihabı azaltabilir ve bağırsak bariyerini güçlendirebilir.

Mangal yakarken bu hatayı yapmak kansere davetiye çıkarıyor! Kömür ateşiyle etlerin arasında en az... Mangal yakarken bu hatayı yapmak kansere davetiye çıkarıyor! Kömür ateşiyle... Haberi Görüntüle

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Pancar, kabızlığı önlemeye veya yönetmeye yardımcı olan çözünür lif içerir. Sindirimin düzenli olması, bazı kanserleri önleme ile ilişkilidir. Lif ayrıca bağırsaklarımızdaki sağlıklı bakterileri "besleyen" bir prebiyotik görevi görür.

Ünlü doktor Mehmet Öz'den herkes için sağlık testi: Eğer bel çevreniz boyunuzun yarısı ise.. Ünlü doktor Mehmet Öz'den herkes için sağlık testi: Eğer bel... Haberi Görüntüle

DOĞAL DETOKS ETKİSİ VERİR

Pancar, doğal detoks yolumuz olan karaciğerimizi destekler. Betalain, artan detoks yolu desteğinden sorumlu olan pancardaki besin maddesi. Betalainler, karaciğer detoksunu doğal olarak destekleyen bir enzim olan glutatyon üretimini arttırır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KANSERE KARŞI KORUR

Pancar, potansiyel olarak zararlı hücreleri nötralize etmeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Antioksidanların da kanserli hücrelere karşı koruduğu biliniyor. Pancarda bulunan betalainler, iltihaplanmayı azaltmakla ve potansiyel olarak zararlı olabilecek oksitlenmiş hücrelerle savaşmaya yardımcı olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading