Yandex Metrica

Oyuncak seçiminde çok dikkatli olun! Pilli ve mıknatıslı oyuncaklar tehlikeli olabilir

Oyuncak seçiminde çok dikkatli olun! Pilli ve mıknatıslı oyuncaklar tehlikeli olabilir

Kendi çocuğunuza veya bir başka çocuğa hediye alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu biliyor muydunuz? Yutma veya boğulma tehlikesi barındırdığından özellikle pilli ve mıknatıslı oyuncaklar güvenliği tehdit edebilir. Tehlikeli bir duruma sebep olmamak için bu bölümlerin vidalarla sıkıca kapalı olması lazım.

Sağlık

26.02.2024, 22:00

Oyuncaklar sebebiyle yaşanan kazalar çok yaygın, çünkü özellikle küçük çocuklar ellerine geçen her şeyi ağızlarına alarak dünyayı öğrenir. Pek çok çocuk, bir şey yuttuğunda ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında hastanelere kaldırılıyor.

Piller ve mıknatıslar en büyük tehditlerden biri. Çocuklar onları yutarsa, hayati risklerle karşı karşıya kalır. Bu nedenle, pilli veya mıknatıslı oyuncak alırsanız, bunların bir vidayla kapanan özel bir alanda kapatıldığından emin olmalısınız. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUN YAŞINA GÖRE OYUNCAK SEÇİN

Ayrıca oyuncakları yaşına göre seçmek lazım. Her oyuncak çocuğun yaşı, özellikleri ve gelişimsel yeteneklerine göre belirlenir. 3 yaş ve üzeri için tasarlanan oyuncaklarda genellikle boğulma tehlikesi oluşturan küçük parçalar bulunur.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

CE İŞARETİNE BAKIN

Bir oyuncak almadan önce ambalajını dikkatlice okumak da çok önemli. Yaşına ek olarak, küçük parçaları olup olmadığına, toksik maddelerden yapılmadığına bakılmalı. Avrupa Birliği'nin güvenlik gerekliliklerini karşıladığı anlamına gelen CE işareti bu noktada iyi bir yol gösterici.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

İNTERNETTEN YORUMLARA BAKILMALI

Oyuncak alışverişini güvenilir mağazalardan veya satış noktalarından yapmak da oldukça mühim bir nokta. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde de mutlaka diğer tüketicilerin yorumları okunmalı ve fotoğrafları dikkatlice kontrol edilmeli.
Çok az veya çoğunlukla olumsuz eleştiri alan oyuncaklara karşı çok dikkatli olmak lazım. Oyuncağın dışı hasar görmüşse, içinde de kırık parçalar olabilir, dolayısıyla yaralama riski vardır. Bu tarz kazaların önüne geçmek için ebeveynlerin her daim çocuklarına bakmaları gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading