Yandex Metrica

Neden bol bol yumurta yemelisiniz? İşte sarı kısmın pek bilinmeyen 4 faydası

Neden bol bol yumurta yemelisiniz? İşte sarı kısmın pek bilinmeyen 4 faydası

Yumurta günlük beslenme için olmazsa olmaz bir gıda maddesi. Yeterince protein almak adına özellikle çocukların her gün mutlaka tüketmesi gerekiyor. Peki yumurta sarısının çok önemli faydaları olduğunu biliyor musunuz?

Sağlık

23.01.2024, 20:15

Vücut için yeteri kadar protein almak ve vücudun yeniden inşasına yardımcı olmak için gerekli olan tüm vitaminler yumurta içerisinde yer alıyor. Yumurta, yağ kaybına da yardımcı oluyor ve iltihaplanma seviyelerini düşürüyor. 

Bu sihirli yiyeceğin hem beyazı hem de sarısının vücut için ayrı ayrı faydaları var.

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR

Yumurta sarısındaki lutein, göz sağlığı ile yakından ilişkili. 
Bu kimyasal, özellikle, yaşlandıkça görme kaybının ana nedenlerinden biri olan makula dejenerasyonunun önlenmesi ile bağlantılı. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

KAS İNŞASINA YARDIM EDİYOR

Yumurta sarısı ayrıca, kas inşa etmek için gerekli proteini sağlıyor. Bütün bir yumurta neredeyse %13 protein içerir. 7 gram protein içeren çok büyük bir yumurta yerseniz, bu gramın 3 gramı yumurta sarısına ait olacaktır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Sarı kısım ayrıca kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp hastalığından ölüm riskini azaltmaya yardımcı olan Omega3 yağları yönünden zengin. Bu omega-3 yağları kanser hücrelerini öldürmekle de bağlantılı.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN

Araştırmalara göre yumurta sarısı, D vitamininin en iyi besin kaynaklarından biri. Bu da kalsiyumun emilmesine yardımcı oluyor. Kemiklerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için beslenmenize yumurta sarısını mutlaka eklemelisiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading