Yandex Metrica

Maske kullanımı sonrası ortaya çıktı! Binlerce kişide bu hastalık görülüyor

Maske kullanımı sonrası ortaya çıktı! Binlerce kişide bu hastalık görülüyor

Pandemiyle birlikte birçok hastalıkta açığa çıktı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Hıra, maske kullanımının deri egzamalarının artırdığını açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 18:33

Cilt yenileme ve gençleştirme amacıyla uygulanan birçok anti-ageing tedavi yöntemi bulunduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Hıra, cilt sağlığını ve güzelliğini korumak için uyarılarda bulundu.

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

'DERİ ENFEKSİYONLARI SIK GÖRÜLÜYOR'

Pandemi sürecinde, virüslerden korunmak için maske kullanımının oldukça önemli hale geldiğinin altını çizen Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, maske kullanımın cildimizi nasıl etkilediği ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Maske kullandığımızda nefesimizi verirken oluşan nem, maskenin altında kalan ısıyı artırmakta ve artan nemle beraber cilt bariyeri bozulmaktadır. Buna bağlı olarak pandemi döneminde deri enfeksiyonlarını ve sivilce benzeri döküntüleri daha sık görüyoruz. Maske ipinin kulak arkasında temas ettiği alanda sürtünme nedeniyle oluşan deri egzamaları da bu dönemde artan bir diğer sorun. Özellikle alerjiye yatkın olan hassas ciltlerde deri egzamaları kulak çevresinde oluşuyor. Maske ile cilt bariyerinde küçük bozulmalar oluşmaya başladığında hızlı bir şekilde bir hekime başvurup gerekli önlem alınmazsa deri bariyeri bozulduğu için deride kuruluk ve pullanma artıyor.”

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

 'BESLENMEDE EN ÖNEMLİ FAKTÖR SU'

Cilt için uygulanan detoks programlarının, cilde yapılan uygulamalara ek olarak bir beslenme programı ile gerçekleştirilebileceğini ifade eden Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Cilt için detoks yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlisi, yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara dikkat etmektir. İşlenmiş ve hazır gıdalara ara vermek son derece önemlidir. Günde en az 2.5 litre su içmek vücudun en temel detoksudur. Cilt detoksu vitamin ve mineralden zengin meyve ve sebzelerin düzenli tüketimini kapsar. Özellikle lifli meyve ve sebzelerin cildi güzelleştirdiği kanıtlanmıştır. Lahana, havuç, domates, kabak gibi farklı renkteki meyve ve sebzeler gün içinde tüketilmelidir. Özellikle cildin ihtiyaç duyduğu Omega 3 ve Omega 6 gibi yağları karşılamak için balık, ceviz, badem, fındık ve zeytinyağı tüketilmelidir” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading