Yandex Metrica

Kozmetik ürünleri ile ilgili çarpıcı araştırma! Erken doğuma sebep olabilir

Kozmetik ürünleri ile ilgili çarpıcı araştırma! Erken doğuma sebep olabilir

Anne karnındaki bebeğin normalden daha erken bir zamanda doğması, önlenemeyen bir durum. Ancak yapılan araştırmalara göre erken doğuma yol açan bazı sebepler var. ABD'deki bir araştırma, kozmetik ürünlerindeki birtakım kimyasalların erken doğuma neden olabileceğini gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:37

Bir bebeğin gebeliğin 37. haftasından önce doğması erken doğum olarak tanımlanıyor. Bu, hem bebek hem de anne için bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Erken doğuma sebep olan bir dizi faktör var. 

ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, annenin cinsel organında bulunan ve muhtemelen kişisel bakım ürünlerinden gelen kimyasalların, erken doğuma yol açabileceğini gösteriyor. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

KOZMETİK ÜRÜNLERİNDEKİ MADDE ERKEN DOĞUM SEBEBİ

232 hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırma, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak bulunan ve biyolojik olmayan kimyasalın erken doğum ile güçlü bir ilişki gösterdiğini ortaya koyuyor. 

Araştırma ekibi, mikroorganizmalar tarafından üretilen metabolitler ve dış kaynaklardan gelen moleküller dahil olmak üzere belirli bir biyolojik bölgede bulunan tüm molekül setine bakarak vajinal mikrobiyomun daha kapsamlı bir görünümünü almaya karar verdi. Bu sisteme metabolom denir.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

2. TRİMESTERDAKİ KADINLAR İNCELENDİ

Mevcut çalışmada, araştırmacılar 2. trimesterde 232 hamile kadının vajinal metabolomunda 700'den fazla farklı metabolit ölçtüler ve bunların 80'i erken sona erdi. Çalışma, erken doğum yapan kadınlarda önemli ölçüde daha yüksek olan çoklu metabolitler buldu.

Erken doğum, ne yazık ki yenidoğan ölümlerinin 1 numaralı nedeni. Üçte ikisi kendiliğinden gerçekleşen bu durumu önlemek ise mümkün değil. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading