Yandex Metrica

Kovid-19'a hiç yakalanmayanlara yeni isim! Onlara artık 'Covirgin' denecek

Kovid-19'a hiç yakalanmayanlara yeni isim! Onlara artık 'Covirgin' denecek

Pandeminin ilk döneminden beri Kovid-19'a yakalanmayanlara yeni bir isim verildi. Bir bilim dergisi koronavirüs'e hiç yakalanmayanları 'Covirgin' olarak adlandırmaya başladı.

Sağlık

23.01.2024, 18:39

Kovid-19 salgınının başından beri Kovid-19'a yakalanmayalara yeni bir isim verildi. 

Uluslararası bir bilim dergisine göre koronavirüs salgınından şu ana kadar kendini korumayı başaranlara 'covirgin' denmeye başlandı. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

KOVİD-19 2 YILDIR HAYATIMIZDA 

Kovid-19 salgınının 2019 sonu itibariyle dünyayı etkisine alması sonrası hayatın düzeni ve gidişatı radikal bir şekilde değişti. Maske hayatımıza girdi. Her gün vaka tabloları yayınlandı ve dünya binlerce ölüme sahne oldu. 

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

COVİRGİN LİTERATÜRE GİRDİ

Fakat şu ana kadar Kovid-19'a yakalanmamış insanlar için yeni bir kelime üretme ihtiyacı hissedildi. 2 yıldır hayatımızın merkezinde olan bu salgına hiç yakalanmayan kişilere uluslararası bir bilim dergisi tarafından 'Covirgin' adı verildi. 

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

2 KELİMENİN BİRLEŞİMİNDEN OLUŞUYOR

Buna göre 'Covirgin' adı 2 yıldır Kovid-19'a hiç yakalanmayan kişilere denirken, kelime 'Covid'in 'Co'su ve 'Virgin' kelimesinden türetilmiş. 

Literatüre giren bu kelime henüz enfekte olmayan kişilere deniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading