Yandex Metrica

Kadınların korkulu rüyası! Meme kanserinden korunmak için egzersiz şart!

Kadınların korkulu rüyası! Meme kanserinden korunmak için egzersiz şart!

Hareketsiz bir yaşam tarzının, insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği herkes tarafından biliniyor. Günlük hayatta yapılan egzersizler ise özellikle meme kanseri oluşum riskini azaltıyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar da, fiziksel aktivitenin meme kanseri riskini düşürdüğünü kanıtlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:56

Egzersiz ve meme kanseri arasında bir bağlantı var mı? Egzersiz yapmak meme kanserini önler mi? İşte cevaplar...

Son yıllarda yapılan araştırmalar, fiziksel aktivite ve meme kanseri arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu ortaya koydu.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

EGZERSİZ, KANSER RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR!

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

Araştırmacılar, 76 çalışmanın sağlık verilerini analiz ettikten sonra, bir kişinin fiziksel aktivite düzeyi ile meme kanseri arasında nedensel bir ilişki olup olmadığını belirlemeye çalıştı. Bulgular, fiziksel aktivite seviyelerindeki artışların bile meme kanseri teşhisi riskini azaltabileceğini gösterdi.

130.957 kadından alınan verileri analiz edildi. 69.838 kadın lokal olarak yayılan invaziv meme kanseri, 6.667'si yayılmayan kanser ve kalan 54.452'si meme kanseri değildi ve kontrol grubu olarak kullanıldı. Sonuçlar aracılığıyla, egzersiz yapanların, kanser tümörü tipi, evresi veya menopoz durumu ne olursa olsun, %41 daha düşük meme kanseri riski ile ilişkili olduğu görüldü. Haftada üç veya daha fazla gün yoğun şekilde egzersiz yapan kadınlarda, fiziksel olarak aktif olmayanlara kıyasla, menopoz öncesi dönemde meme kanseri riski %38 daha düşüktü.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

GENETİK ÖZELLİKLER DE MEME KANSERİNDE ETKİLİ

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

Son olarak, kadınları daha hareketsiz bir yaşam tarzına yatkın hale getiren genetik özelliklerin, üçlü negatif meme kanseri geliştirme riskinin %104 daha yüksek olduğu bulundu. 

Peki hareketlilik meme kanserini nasıl etkiliyor? Yüksek düzeyde fiziksel aktivite ve daha az hareketsiz bir yaşam tarzı, vücut yağını azaltarak hormon düzeylerini olumlu yönde etkiliyor, iltihabı azaltarak da meme kanseri riskini azaltıyor. Bununla birlikte, düşük östrojen de meme kanseri olasılığının azalmasıyla bağlantı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading