Yandex Metrica

İyilik yapan uzun yaşıyor! Yardım etmeyi düşünmek bile kan basıncını düşürüyor

İyilik yapan uzun yaşıyor! Yardım etmeyi düşünmek bile kan basıncını düşürüyor

"İyi insanlar uzun yaşamaz" tabirini belki duyanlarınız vardır. Ancak bu tezin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Araştırmalara göre başkalarına iyi davranmak ve hoşgörülü olmak insan ömrünü uzatıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Bilim insanlarına göre etrafındaki insanlara iyi davranmak ve hoşgörülü olmak insan ömrünü uzatıyor.

Bir grup antropolog ve psikolog, başkalarına iyi davranmanın insan psikolojisi ve genel olarak insan sağlığına ne tür katkılar sağladığını araştırdı.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

İYİLİK, KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR

Araştırmacılar başkalarına karşı olabildiğince hoşgörülü olmanın, sağlığımız için faydalı olduğu konusunda fikir birliğine vardı. İncelemelerde, başkalarına karşı nazik olmak veya iyi olmanın yollarını aramanın bile kan basıncını düşürdüğü görüldü. Ayrıca, etrafındaki insanlara iyi davranmanın depresyon ve anksiyete sorunlarına karşı da tedavi edici faydaları var.

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

HAYATI UZATMANIN SIRRI YARDIMSEVERLİKTE

Ayrıca yardımseverlik ve empati duygusu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve insanlara daha kaliteli ve uzun bir yaşam imkanı sağlıyor.

Yapılan başka bir araştırma da, yardımsever insanların depresyona daha az eğilimli olduğunu ortaya koymuştu.

Diğer taraftan, başkalarına karşı sert bir tavır sergilemek, stres seviyesini ve nabzı artırdığı için bilim insanları, kötü olmanın hayatı kısalttığını ileri sürüyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading