Yandex Metrica

İşte erkekler için önemi büyük 2 vitamin! Eksikliği bakın neyi etkiliyor

İşte erkekler için önemi büyük 2 vitamin! Eksikliği bakın neyi etkiliyor

Vücut işleyişinin daha iyi olması için alınan vitamin ve mineral takviyeleri büyük önem taşıyor. Özellikle küçük yaşlarda görülen B12 ve demir eksikliği erkeklerin gelişimini olumsuz etkiliyor. 18 yaşında bir gencin hastaneye başvurması sonrası yapılan araştırmalar, bahsi geçen takviyelerin eksik olması durumunda boy kısalığı ihtimalinin yükseldiğini gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:21

Vitamin ve mineraller, organların en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için hayati öneme sahip. Eksiklikler ise ciddi ve zayıflatıcı yan etkilere neden olabiliyor. Ve bazı durumlarda, daha gençken ortaya çıkarlarsa, büyümeyi bile engelleyebiliyor. 

Bu sonuç 18 yaşında bir erkek hastanın, bir yıldır boy kısalığı ve efor halindeyken nefes darlığı şikayetleri ile hastaneye başvurmasıyla ortaya çıktı. Şahısta ayrıca yemek sırasında erken doyma hissinin vardı. Karın ağrısı, kabızlık veya ishal ise yaşamıyordu. Fiziksel muayenede uyanık olan erkekte kronik olarak hasta izlenimi vardı ve rengi çok solgundu.

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

HASTANIN DEMİR VE B12 SEVİYESİ DÜŞÜKTÜ

Doktorlar, 137,7 cm boyu ve 28,9 kilo ağırlığı olan kişinin, yaşına göre üçüncü yüzdelik dilimin altında olduğunu kaydetti. Diğer testler ise, demir seviyelerinin desilitre başına en az 50 olması gereken oranın 23 mikrogram olduğunu ortaya çıkardı. Vitamin B12 seviyeleri ise mililitrede 60 pikogramdı. Olması gereken aralık 211-911 pg/mL.

Bulgulara dayanarak, hastaya B12 vitamini kombinasyonundan kaynaklanan anemi ve kısa bağırsak sendromunun neden olduğu emilim bozukluğuna atfedilebilen demir eksikliği teşhisi konuldu. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

TEDAVİ SONRASI NE OLDU? 

Damar içine enjeksiyon olarak B12 vitamini ve demir verilen hasta 10. günde baş dönmesinde iyileşme sonucu taburcu edildi.
Ancak taburcu olduktan sonra poliklinikte B12 ve demir takviyesine devam edildi. Tedavi başladıktan iki yıl sonra hastanın kilosu 42,3 kg ve boyu 154,2 cm'ye çıktı.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

B12 VE DEMİR İÇEREN GIDALAR HANGİLERİ?

Sözkonusu vitaminler takviyelerin yanında beslenme yoluyla da rahatlıkla alınabilir. B12 Et, balık, yumurta, peynir ve sütte bulunurken karaciğer, kırmızı et, fasulye, fındık, kuru kayısı gibi kuru meyveler ve güçlendirilmiş kahvaltılık gevreklerde bulunuyor. 


Loading