Yandex Metrica

İngiliz Profesör Bloomfield: Duş almaya gerek yok! "Hijyen için değil, kötü kokmamak için duş alıyoruz."

İngiliz Profesör Bloomfield: Duş almaya gerek yok! "Hijyen için değil, kötü kokmamak için duş alıyoruz."

Duş almak bazı insanlar için bir sabah rutini bazı insanlar için ise yorgunluğu atma aracıdır. İngiliz Profesör Sally Bloomfield'e göre ise insanın kendini yıkaması çok önemsiz bir iş. Öyle ki Bloomfield, insanların iyi bir hijyene sahip olmak için banyo yapmasına gerek olmadığını dile getiriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Banyo yapmak hijyen için şart mı? Banyo yapılması hastalıkları önler mi? İşte cevaplar...

Geçen hafta, yaklaşık 70 yıldır yıkanmadığı için dünyanın en kirli adamı lakabını taşıyan Amou Haji, ısrarlar üzerine banyo yapıp temizlendikten kısa bir süre sonra ölmüştü. Bu durum banyo ve hijyen arasındaki bağlantıya dair bazı soru işaretlerine yol açtı.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

DUŞ ALMAK GEREKMİYOR!

İngiliz Profesör Sally Bloomfield ise, duş almanın yalnızca kötü vücut kokusunu azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor ve insanların iyi bir hijyene sahip olmak için banyo veya duş almaları gerekmediğini savunuyor.

Çok fazla yıkamanın vücudun kendi kendini düzenleyen mikrobiyomunu yok edebileceğini dile getiren profesör "Bence her gün banyo ve duş yapmamıza gerek yok. Aslında, banyo yapmamıza ve duş almamıza hiç gerek yok." açıklamasını yapıyor. 

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

SOSYAL OLARAK KABUL EDİLMEK İÇİN DUŞ ALIYORUZ

Sally Bloomfield'e göre, vücudumuzda kötü kokular üreten mikroplar bize zarar vermiyor. "Yaz aylarında terden kurtulmak, kendimizi daha rahat hissetmek için yapıyoruz." diyen profesör, bunu yapmamızın nedenini sosyal olarak kabul edilebilir olmaya da bağlıyor. 

Tabi onun bu düşünceleri, duş almadığı anlamına gelmez. Bloomfield saçının temiz olması için her gün yıkandığını belirtiyor.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

HAVUZA GİRMEDEN DUŞ ALMAK LAZIM

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Profesör, yüzme havuzu ile ilgili de açıklamalarda bulunuyor. İnsanların yüzme havuzuna girmeden önce her zaman tüm vücutlarını yıkaması gerektiğini söyleyen doktor, "vücudumuzda her türlü mikrobu barındırabiliriz, bir yüzme havuzuna girdiğimizde ise onları başkalarına da bulaştırabiliriz." diyor.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

EN ÖNEMLİSİ EL YIKAMAK

Profesör Bloomfield insanların mutlaka el yıkaması gerektiğini vurguluyor. "El yıkama, enfeksiyonların ve hastalıkların yayılmasını önlemek için hala hayati önem taşıyor." açıklamasını yapıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading