Yandex Metrica

İbn-i Sina yüzyıllar önce reçeteyi verdi! Bunu her gün yapmanız halinde hastalıklar tarih olacak

İbn-i Sina yüzyıllar önce reçeteyi verdi! Bunu her gün yapmanız halinde hastalıklar tarih olacak

Doğadaki bütün meyvelerin insan sağlığına faydası var. Binlerce yıl önce İbn-i Sina tarafından da tavsiye edilen nar suyu, antioksidan özelliği ile ön plana çıkıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:33

Mucize meyve nar, adeta şifa kaynağı. Nar taneleri bal ile dövülüp dolamaya sarıldığında dolamayı iyileştiriyor. Aynı zamanda bu şekilde kullanmak kötü huylu yaralara, kulak ağrılarına ve saçtaki kepeğe fayda sağlıyor.

Nar suyu, kanserli hücrelerin vücuda yayılmasına engel oluyor. Özellikle erkeklerde prostat kanserine, kadınlarda ise meme kanserine karşı tüketmeniz gereken en etkili içecek olarak ön planda yer alıyor. Antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzda zararlı maddelere yer vermiyor.

Vücudunuzu her türlü bakteriden arındırır. Karaciğer detoksu yapmak istediğinizde size büyük desteği olacaktır. Karaciğerde oluşan yağlanmalara karşı etkilidir.

Kan akışınızı hızlandırdığı gibi kanınızda dolaşan zararlı maddelerin de dışarı atılmasını sağlar.

Tansiyon yüksekliğinde ve böbrek taşı şikayetlerinde nar suyu sizi daha sağlıklı hissettirecektir.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

STRESE VE UYKUSUZLUĞA İYİ GELİYOR

Vücudunuzdan mikropları attığı gibi, ruhunuzdaki gerginliği de atacaktır. Stres ve uyku düzeninin bozulduğu durumlarda nar suyu iyi bir fikir olabilir.

Kalp ve damar sağlığınızı korur. Damar tıkanıklığının önüne geçmek için günde 1 bardak nar suyu çok faydalı olacaktır.

Nar suyu nitrik oksit içermektedir. Bu özelliği ile kaslarınızı rahatlatarak yorgunluğunuzu ortadan kaldırır.

Düzenli olarak nar suyu içildiğinde beyin sağlığı da korunmuş olur. Alzheimer gibi hastalıkları önlemek adına nar suyu tüketilmesi tavsiye edilir.

Karın ağrısı ve kusma gibi durumlarda midenizi rahatlatır. Aynı zamanda ishal halinde de etkili olacaktır.

Afrodizyak özellikleri barındırdığı için kadın ve erkeklerde cinsel duyguları harekete geçirir.

Nar suyunun cilde faydaları da oldukça sevindirici. Cildinizin her zaman genç kalmasını istiyorsanız, nar suyu tüketimine önem vermelisiniz.

Vücudunuzda zararlı maddelere yer vermediği için sivilce oluşumunu ve siyah nokta oluşumunu önleyecektir.

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

MEŞHUR NAR ŞURUBU NASIL HAZIRLANIR?

İbn-i Sina'nın nar şurubu tarifini hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

6 su bardağı taze sıkılmış nar suyu

6 yemek kaşığı toz nöbet şekeri

4 dal taze nane

Hazırlanışı

6 su bardağı taze sıkılmış nar suyunu tencereye alın, nöbet şekerini ekleyin tahta kaşıkla iyice karıştırın ocağın altını yakın kaynamaya başlayınca ocağı kısın.

30 dk kısık ateşte kaynatın son 5 dk kala taze naneleri yıkayın doğrayıp içine atın ocağı kapatın.

Ilık olunca süzün cam kavanozda buz dolabında saklayın.

Her sabah aç olarak 1 çay bardağı için.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Fazla kilolardan kurtulmanız için antioksidan besinlerden faydalanmanız gereklidir. Besinlere takviye olarak yağ yakımını hızlandıran içecekler de tüketilmelidir. Nar suyu da bu içecekler arasında yer alır. Antioksidan olması nedeniyle öncelikle vücudunuzdaki ödemlerden kurtulmanızı sağlar. Daha sonra ise yağ yakımınız için gerekli ortamı hazırlar. Bu noktada size düşen; sağlıklı beslenme programınıza bir süre daha nar suyunu eklemek. Nar suyu ile biraz sabrederek ve hareket ederek kilo vermeniz mümkündür.

Nar suyu oldukça düşük seviyede asidik özellikler taşır.

Nar suyu kalori açısından çok yüksek rakamlarda değildir. 200 ml ölçüdeki 1 bardak nar suyu 106 kaloriye karşılık geliyor. Aynı zamanda nar suyu besin değeri açısından yüksek bir içecektir. Gün içinde almanız gereken potasyumu nar suyundan karşılayabilirsiniz.

Bir bardak nar suyunda 26 gram karbonhidrat, 612 mg potasyum, 28 mg kalsiyum, 14 iu A vitamini ve 0.8 C vitamini bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading