Yandex Metrica

Güneş, erkekleri acıktırıyor! Nedeni şaşkına çevirdi!

Güneş, erkekleri acıktırıyor! Nedeni şaşkına çevirdi!

Sağlık için birçok faydası ve aynı zamanda zararı olan güneş ışığı, erkekler üzerinde farklı bir etkiye sahip. Ultraviyole ışığı altında salgılanan Ghrelin Hormonu, erkeklerin daha sık acıkmasına sebep oluyor. Güneş altında durmadan bir şeyler atıştıran erkeklerde kilo sorunları da buna bağlı olarak artış gösteriyor...

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Güneş altında neden daha çok acıkırız? İşte cevabı...

Güneş ışığı sağlık için oldukça önemli bir göreve sahip. Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma, kan basıncını düşürme ve endorfin salınımı gibi önemli yararları olan güneşin bazı yan etkileri de var elbette. Özellikle ultraviyole ışığındaki radyasyona maruz kalma sonucu cilt kanseri, katarakt ve erken yaşlanma gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. 

Aslında güneş ışığının, farkında olunmayan bir etkisi daha var. O da erkekleri çok acıktırmak. Yapılan bir bilimsel çalışma, ultraviyole güneş ışığına maruz kalmanın, erkeklerde açlık hormonunda (Ghrelin Hormonu) artışa neden olduğunu ortaya koydu. 

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

ERKEKLER GÜNEŞTE SIK ACIKIYOR

Çalışma kapsamında İsrail'de ulusal bir diyet ve sağlık anketine 12 aylık bir süre boyunca katılan 25-64 yaş arası yaklaşık 3.000 kişiden gelen veriler analiz edildi. Bu analiz, yaz aylarında erkeklerin yıl boyunca neredeyse aynı kaloriyi tüketen kadınlara kıyasla ortalama 300 kalori daha fazla tükettiğini gösterdi. Güneş ışığının iki cinsiyet üzerindeki farklı etkilerini daha iyi anlamak için ise 18-55 yaşları arasında beş erkek ve beş kadına 25 dakikalık bir ultraviyole uygulaması deneyi yapıldı. Güneşe maruz kalmadan önce ve sonra kan alındı ve örnekler incelendikten sonra güneşe maruz kalmanın kadın ve erkeklerde metabolizma ile ilgili proteinlerde farklı değişikliklere neden olduğu sonucuna varıldı.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

ÖSTROJEN, AÇLIK HORMONUNU BLOKE EDİYOR

İştahı uyaran, gıda alımını artıran ve vücutta yağ depolanmasına katkıda bulunan Ghrelin Hormonu'nun özellikle güneş altındayken kadınları etkilememesinin sebebi ise östrojen tarafından bloke edilmesi.

Yapılan araştırmalar mevsimsel değişikliklerin kadın ve erkek metabolizmasını farklı şekilde etkilediğini de açıkça gösteriyor. Yaş, genetik faktörler, fiziksel aktivite düzeyi ve çeşitli sağlık sorunlarının da insan vücudundaki hormonların salgılanmasını etkileyebildiği unutulmaması gereken bir diğer nokta. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading