Yandex Metrica

Grip aşısı olanların daha çok hastalanması tesadüf mü? Aşı olanlar 4 kat fazla ateşli hastalık geçiriyor

Grip aşısı olanların daha çok hastalanması tesadüf mü? Aşı olanlar 4 kat fazla ateşli hastalık geçiriyor

Kışın ağır vakalardan korunmak için sonbahar aylarında yapılan grip aşıları etkili mi etkisiz mi? Bununla ilgili çok fazla düşünce var. Ancak yapılan bir araştırma, grip aşılarının koruyucu bir etkisinin olmadığını, aksine aşı olanların 4 kat fazla oranlarda ateşli solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:05

"Grip aşıları, soğuk havalarda yaşanan hastalıkların etkilerinden gerçekten koruyor mu?" sorusunun cevabına verilebilecek farklı cevaplar var. Kimi bu aşıların gerçekten faydasını gördüğünü söylerken kimi ise tamamen etkisiz olduğunu aktarıyor.

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

AŞI OLANLAR DAHA ÇOK HASTA OLUYOR

Hong Kong'ta yapılan bir araştırma ise grip aşılarının koruyucu etkisi olmadığı gibi, aşı yapılanların yapılmayanlara göre 4.4 misli fazla ateşli solunum yolları enfeksiyonu geçirdiklerini ortaya koyuyor.

Kanıta dayalı tıp araştırmalarının en güvenilir yöntemi ile gerçekleştirilen araştırma için 6-15 yaş arasındaki 115 çocuk rastgele iki gruba ayrılarak bir gruba grip aşısı yapılırken bir gruba ise tuzlu su zerk edildi.

Katılımcılar 272 gün boyunca hastalık ve viral enfeksiyonlar bakımından takip edildi ve ateşli bir hastalık ortaya çıkanlarda bunun sebebi olan virüs tipi belirlendi. Bu süre sonunda yapılan analizlerde çok çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.

Verilere göre aşı yapılan ve yapılmayan gruplarda grip görülme oranı istatistiksel olarak farklı değildi. Grip aşısı olanların yüzde 29'u grip dışı ateşli enfeksiyon geçirirken, aşı olmayanların sadece yüzde 6.5'inin böyle bir enfeksiyon geçirdiği belirlendi.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

ANTİKORLAR İŞE YARASAYDI GRİP ORANI DÜŞERDİ

Araştırmacılar grip aşılarının bağışıklığı artırdığını söylese de bu antikorların gripten korumadığı, söz konusu çalışmayla ortaya çıktı. Çünkü antikorlar bağışıklığı gerçekten güçlendirseydi aşı olanlar daha az gribe yakalanırdı. 

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

İYİ BESLEN, SPOR YAP, GÜZEL UYU

Aslında uzmanlara göre bağışıklığın yerinde olması için öncelikle beslenme şekline dikkat etmek gerekiyor. Hareketlilik, sigara-alkol kullanmama, yeterli ve kaliteli uyku, güneşlenme ve stresten uzak kalma da bağışıklık üzerinde son derece etkili. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading