Yandex Metrica

Gebelikte muz yemenin yararları nelerdir? Muz yemek bebeğe kilo aldırır mı?

Gebelikte muz yemenin yararları nelerdir? Muz yemek bebeğe kilo aldırır mı?

Beslenme, gebelik döneminde en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı için kaliteli ve faydalı gıdaları tüketmek büyük önem taşıyor. Muz da hamilelik boyunca doktorların önerdiği meyvelerden. Peki gebelik sürecinde muz yemenin faydaları nelerdir?

Sağlık

29.03.2024, 14:17

Gebelikte beslenme, bebeğin sağlıklı bir şekilde doğabilmesi ve anne adayının rahat hamilelik geçirebilmesi için dikkat etmesi gereken en temel nokta.

Özellikle folik asit içeren koyu yeşil sebzeler, vitamin ve mineral yönünden yüksek yiyecekler mutlaka düzenli şekilde alınmalı. Beslenirken eksik edilmemesi gereken yiyeceklerden biri ise muz. 
Meyve hem kilo kontrolü hem de bebeğin gelişimi için uzmanlar tarafından öneriliyor. 1 adet muzun içerisinde yaklaşık 105 kcal var. Bu yüzden fazlasını tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zarar verebilir.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

GEBELİKTE MUZ YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Muzda sinir, omurga ve beyin oluşumunda etkili olan folik asit bol miktarda bulunur. 
  • Fetüste bulunan merkezi sinir sistemi hücrelerinin gelişimine yardımcı olur.
  • Muz demir oranı da hayli yüksek bir meyve. 225 gramlık muzda %3 oranında demir var. Bu yüzden hamilelikte sık görülen kansızlığa karşı da muz tüketimi iyi gelir. 
  • Gebelikte en sık yaşanan problemlerden olan mide bulantısına karşı muz yemek de faydalı olabilir. 
  • Muz aynı zamanda karın şişkinliğini azaltarak, bağırsak hareketlerini de düzene sokar. İshal semptomlarını azaltır.
  • Hamilelerde sık görülen yorgunluk ve uyku hali de muz tüketilerek en aza indirilebilir. Çünkü muz kişiye enerji veren bir meyve. 
İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE KİLO ALDIRIYOR

Diğer meyvelere göre daha kalorili olduğu için muz, anne karnında ağırlığı düşük olan bebeklerin kilo almaları noktasında hamilelerin tüketmesi önerilebilen bir besin. C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından zengin olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.

Gebelikte faydalı olduğu bilinen bu meyveyi yemeden önce mutlaka doktora danışmakta fayda var. Zira istenmeyen alerjik durumların veya gebelik şekerinin oluşmasına yol açabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading