Yandex Metrica

Gebelikte kahve içmek çocuğun boyunu etkiliyor! Az miktarda bile içilse 2 santimlik farka yol açıyor!

Gebelikte kahve içmek çocuğun boyunu etkiliyor! Az miktarda bile içilse 2 santimlik farka yol açıyor!

Gebelik, kadınların yeme içme alışkanlıklarına en çok dikkat ettiği dönem. Önceden tüketilen bazı zararlı gıda maddeleri bu süreçte tamamen kesilmeli. Yapılan araştırmalara göre gebelikte kahve tüketimi, çocuğun boyunun 2 santim kadar kısa olmasına yol açabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:05

Anne adayı hamilelikte kahve içerse ergenlikte çocuğun boyu kısa olabilir.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

GEBELİKTE ANNESİ KAHVE İÇENLER DAHA KISA 

Hamile kadınlar tarafından nispeten küçük miktarlarda günlük kafein tüketimi bile çocuklarının akranlarına göre daha kısa doğmasına sebep olabilir. 

Amerika'da yapılan araştırma kapsamında, dört ila sekiz yaşları arasındaki yaklaşık 2.400 çocuğun verileri analiz edildi.

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

2 SANTİMLİK BİR FARK GÖZLEMLENDİ

Araştırmacılar günde 200 mg'ın altındaki seviyelerde bile kafein tüketiminin, anneleri hamilelik sırasında düzenli olarak sigara içen çocuklarınkine kıyasla yaklaşık iki santimetrelik bir boy farkına yol açtığını hesapladı.

Kahveye ek olarak, çikolata ve bazı içecekler gibi diğer ürünlerde de az miktarda da olsa kafein bulunduğu unutulmamalı. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

KİLOYU ETKİLEMİYOR

Öte yandan çalışma, hamile kadınların kahve tüketimi ile aşırı kilolu veya obez bir çocuğun doğumu arasında bir ilişki bulmadı. 

Uzmanlar ilerleyen dönemde yapacakları araştırmalarla, gebelikte kafeinin bir çocuğun boyunu çocukluktan sonra, ergenlik ve yetişkinliğe olumsuz etkileyip etkilemediğini kanıtlamayı hedefliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading