Yandex Metrica

Eczacılar Odası başkanı duyurdu! 30 Nisan son gün

Eczacılar Odası başkanı duyurdu! 30 Nisan son gün

Koronavirüs salgını sebebiyle eczaneden raporlu ilaçların temininde kolaylık sağlanmış, bu ilaçların rapora gerek duyulmadan toplu olarak alınması kararlaştırılmıştı. O uygulama 30 Nisan itibariyle sona eriyor.

Sağlık

23.01.2024, 18:57

Koronavirüs salgını nedeniyle raporlu ilaçların eczaneden toplu olarak temin edilme uygulaması 30 Nisan itibariyle sona erecek.

İHA'nın haberine göre; Ecz. Onur Ferhat Karacan, ilaç raporlarının otomatik olarak uzatılması işlemi ile raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz olarak temin edilmesi uygulaması hakkında açıklamada bulundu. Reçetesiz ilaç alımının kademeli olarak sonlandırıldığını ifade eden Karacan, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara uyarıda bulundu.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

RAPORLARIN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Karacan, "Pandeminin başladığı 14 Mart 2020 tarihi itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından başlatılan 'ilaç raporlarının otomatik olarak uzatılması işlemi ile raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz olarak temin edilmesi' uygulaması kademeli olarak sona ermektedir. Bazı ilaçların raporları ve reçetesiz olarak eczanelerden temin edilmesi 28 Şubat tarihinde sonlanmış olup, 30 Mart tarihi itibarıyla tüm ilaçların raporları ve reçetesiz olarak eczanelerden temin edilmesi uygulaması sona erecektir. Belirtilen tarihten sonra raporlu ilaçlar, raporları yenilenmiş olarak, pandemi öncesinde olduğu gibi hekimlerimizin reçete düzenlemesi sonrasında temin edilebilecektir. Raporlu ilaç kullanan hastalarımızın son günlere bırakmadan raporlarını yenilemeleri, ilaçlarını zamanında temin edebilmeleri açısından önemlidir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading