Yandex Metrica

Diyabet hastaları dikkat! Soğan yiyerek kan şekerinizi düşürebilirsiniz!

Diyabet hastaları dikkat! Soğan yiyerek kan şekerinizi düşürebilirsiniz!

Yemek ve salataların demirbaşı olan soğan, tam bir şifa kaynağı. Amerika'da yapılan araştırmalar, bu mucize sebzenin kan şekeri düzeyini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koydu.

Sağlık

27.01.2024, 21:15

Soğan diyabet üzerinde ne gibi etkilere sahip? Soğan tüketimi sağlığı nasıl etkiliyor? İşte cevaplar...

Bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan, kemikleri güçlendiren ve enfeksiyon gideren soğan tam bir sağlık deposu.

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

SOĞAN KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Amerika'da yapılan araştırmalar, bu sebzenin şeker hastaları için potansiyel bir tedavi olabileceğini ortaya koydu. Bilim insanları, soğanın kan şekerini %50 oranında düşürebildiğini belirledi

Araştırmalar kapsamında yapılan deneylerde kullanılan diyabetik sıçanlar 3 gruba ayrıldı. Üç gruba farklı dozlarda soğan özü verildi. Araştırmacılar ayrıca ilacı ve soğanı, diyabetik olmayan üç grup sıçana verdi.

Çalışma, diyabetik sıçanlar arasında, vücut ağırlığının kilogramı başına 400 mg ve 600 mg soğan özü alanların kan şekerini, başlangıca kıyasla sırasıyla %50 ve %35 oranında büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu. 

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

DİYABETİ OLMAYANLARDA KİLOYA SEBEP OLUYOR

Çalışma ayrıca, soğan özütünün diyabetik olmayan sıçanlarda kilo alımına yol açtığını, ancak diyabetik sıçanlarda bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

SOĞAN İŞTAH AÇIYOR

Tip 2 diyabet vakalarının çoğu, doğru beslenmeyle önlenebiliyor. Bunun için beyaz karbonhidratlar gibi glikoz moleküllerine hızla parçalanan yiyeceklerin daha az tüketilmesi gerekirken düşük glisemik değeri olan yiyeceklere ağırlık vermek lazım. Ayrıca soğanın iştah açıcı bir özelliği var ve bu durum da daha fazla yemek yemeye yol açıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading