Yandex Metrica

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin dikkat çeken bir araştırma daha yapıldı. Araştırmaya göre Codiv-19 virüsünün ortalama yaşam süresinin ülkelerin yüzde 84'ünde yaş süresinin azaladığı ortaya çıktı. Koronavirüsün beklenen yaşam süresini 1,5 yılı aşkın süre kısalttığı ifade edildi.

Sağlık

15.03.2024, 11:20

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 olarak bilinen virüs ilk kez 1960'lı yıllarda ortaya çıkmıştı. Koronavirüs salgını 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül virüs, dünya genelinde 10 milyon 145 bini aşkın insanda tespit edildi ve yarım miyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

Virüsün etkisi altında olan 5 milyon 140 bin hasta ise, eski sağlığına kavuşmuştu. 

Eldeki verilere göre 2024 itibari ile koronavirüs varyantlarının tekrar yaygınlaştığı görünürken hastaneye başvuran hastalarda 3 yaygın enfeksiyondan birinin covid olduğunu görünmektedir.

Uluslararası bir araştırma, Covid-19 salgını sonucu dünya genelinde beklenen yaşam süresinin 2019 ile 2021 arasında 1,5 yılı aşkın azaldığını ortaya koydu.

Dünyada felakate yol açan koronavirüs salgınına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Birçok insan aşılar ve enfekte yolu ile bağışıklık kazansa da salgınla ilgili yeni bilgiler tespit edildi.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

VİRÜSÜN ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ KISALDI

Küresel Hastalık Yükü çalışmasının 1950-2021 yıllarında 195 ülkedeki ölüm oranları ve beklenen yaşam süreleri analizinin yanı sıra anketler, nüfus sayımları ve diğer kaynaklardan elde edilen verilerden yararlanılan araştırmada özellikle Kovid-19 salgını dönemine odaklanıldı.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nce yürütülen önemli araştırmada virüsün beklenen yaşam süresinin 2019 ile 2021 arasında 1,5 yılı aşkın azaldığı ve artışların tersine döndüğü saptandı.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

ÜLKELERİN YÜZDE 84'ÜNDE BEKLENEN YAŞAM SÜRESİ AZALDI

Araştırmacılardan Dr. Austin E. Schumacher, Covid-19 salgınının dünya genelindeki yetişkinler üzerinde derin etki bıraktığını belirterek, "Salgın sırasında ülkelerin ve bölgelerin yüzde 84'ünde beklenen yaşam süresi azaldı. Bu durum yeni patojenlerin yıkıcı potansiyel etkilerini ortaya koyuyor" dedi.

Araştırmanın detayları 'The Lancet' adlı dergide yer aldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Sağlık


Loading