Yandex Metrica

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Ateşli enfeksiyonlara dikkat!

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Ateşli enfeksiyonlara dikkat!

Bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmeyen çocuklar yetişkinlerden daha fazla mikroplara açık oluyor. Bu yüzden özellikle kreş ortamında büyüyen çocuklarda enfeksiyon hastalıkları sık görülüyor. İdrar yolu enfeksiyonu, böbrekleri tehdit ettiği için ailelerin adeta korkulu rüyası. Çocuklara yeterli su içme alışkanlığı kazandırılması büyük önem taşıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:29

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonunun önü nasıl alınır? İşte cevaplar...

Çocuk büyütmek keyifli olduğu kadar zor da. Gün içinde yaşadıkları düşmeler, ağlama krizleri, inatlaşmalar aileleri bazen yorabiliyor. Ancak konu hastalık olunca anne babalarda kaygı başlıyor.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI BÖBREĞE TEHDİT

Özellikle enfeksiyonlar, ebeveynler için tam anlamıyla kabus demek. İdrar yolu enfeksiyonları özellikle küçük yaştaki çocuklar için risk oluşturuyor. Çünkü bu enfeksiyonlar, henüz gelişmekte olan böbrekler için tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Erken tanı konulamaması durumunda tedavi edilemeyen çocuklar, gelecekte hipertansiyon ve böbrek yetmezliği riski altında olabiliyor. 

Ateş, kilo alamama, kusma, ishal, huzursuzluk, sarılık, kötü kokulu idrar, halsizlik, karın ağrısı, kabızlık, işeme alışkanlığında değişiklik, ağrılı idrar yapma, kötü kokulu idrar, büyüme geriliği gibi bulguların varlığında idrar yolu enfeksiyonu olabileceği düşünülmeli.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

ATEŞLİ ENFEKSİYONLARDA TETKİK ŞART

Ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçiren özellikle küçük yaştaki çocuklarda, hem hızla tanı konularak uygun tedaviye başlanmalı hem de idrar yolu anormallikleri açısından ileri incelemeler yapılmalıdır.

İdrar yolu enfeksiyonu geçiren her çocuğa ultrasonografi yapılmalı. Bu yöntemle, böbrek boyutları, yerleşimi, doku kalınlıkları, idrar akımını engelleyen darlık veya tıkanıklıklar, mesane kapasitesi ve duvar kalınlığı ile idrar yollarında taş veya normal dışı yapılanmalar hakkında ayrıntılı bilgi alınır. 

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARA SU İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI

Ailelerin bu enfeksiyona karşı bilinçli olması önemli. Çocuklara yeterli su içme alışkanlığı kazandırılmalı. Bebeklere 2,5 yaşından önce işeme eğitimi verilmemeli ve eğitimlerde asla baskı uygulanmamalı. Çocuklara doğru genital bölge temizliği öğretilmeli. Eğer ıslak mendille temizlik yapılacaksa, su bazlı olanlar tercih edilmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading