Yandex Metrica

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı

Çevrenizde elinde telefon olmayan bir genç gördünüz mü? Peki son yılların en popüler teknolojik cihazına neden bu kadar bağımlılar dersiniz? Bu durum anketlere konu olmuş durumda. Yapılan ankete göre gençlerin yaklaşık yüzde 75'i telefonlarından uzaktayken daha mutlu. 

Sağlık

16.03.2024, 18:05

Gençlerin cep telefonlarına bağımlılığı ebeveynler, eğitimciler, sosyologlar ve hatta ruh sağlığı uzmanları için büyük endişe kaynağı olsa da yeni bir çalışma gençler için tam tersi bir tablo çiziyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

TELEFONDAN UZAKTAYKEN DAHA MUTLULAR

Ankete göre gençlerin yaklaşık yüzde 75'i telefonlarından uzaktayken bazen mutlu veya sakin hissettiklerini söylüyor. Telefonunun olmamasının kendilerini bazen kaygılandırdığını söyleyen gençlerin oranı yüzde 44.

Gençler telefonlarından uzaktayken olumlu duygular hissettiklerini bildirseler de yüzde 38'i telefona çok fazla zaman harcadıklarını söylüyor.

Gençler arasında, cihazlarında geçirdikleri zamanın kendilerine nasıl hissettirdiği konusunda artan endişelere ve farkındalığa rağmen, on kişiden yedisi akıllı telefonların kendi yaşlarındaki insanlara zarar vermekten çok fayda sağladığını söylüyor. Daha küçük bir yüzde ise bunun tersini düşünüyor.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

ARKADAŞLIK KURMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR MU?

Yaklaşık on gençten dördü akıllı telefonların sağlıklı arkadaşlıklar kurmalarını kolaylaştırdığını söylerken yalnızca yüzde 31'i bunu zorlaştırdığını veya ne kolaylaştırdığını ne de zorlaştırdığını söylüyor. Ancak gençler, akıllı telefonların iyi sosyal becerileri öğrenmeyi kolaylaştırmak yerine zorlaştırdığını düşünüyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

PEKİ EBEVEYNLERDE DURUM NE?

Ebeveynlerin ise yaklaşık yarısı telefonlarında çok fazla zaman geçirdiklerini söylüyor. Sadece yüzde 5'i buna çok az zaman harcadığını, yüzde 45'i ise gerektiği kadar zaman harcadığını düşünüyor.

Ancak gençlerin neredeyse yarısı farklı görüşte. Onlar ebeveynlerinin kendileriyle konuşmaya çalışırken bazen telefonlarıyla oynadıklarını söylüyor.

Ebeveynler ve gençler cihazlarında çok fazla zaman harcıyor. Bu muhtemelen yakın zamanda değişmeyecek. Yine de gençlerin, cihazlarının onlara nasıl hissettirdiğini ve bunları kullanmanın faydalarını fark etmeleri cesaret verici bir işaret. Dijital okuryazarlık uzmanı Diana Graber'e göre bunlar tanınması ve teşvik edilmesi önemli unsurlar.

Gençlere şirketlerin dikkatlerini çekmek ve sürdürmek için belirli teknolojileri nasıl kullandıklarını öğreterek ve zamanlarını boşa harcamaktan kaçınmak için neler yapabileceklerini hatırlatarak onları teşvik edebiliriz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading