Yandex Metrica

Canan Karatay'dan Ramazan tavsiyesi: Şimdiden su içmeye başlayın!

Canan Karatay'dan Ramazan tavsiyesi: Şimdiden su içmeye başlayın!

Prof. Dr. Canan Karatay, yaklaşan Ramazan ayı için beslenme tavsiyelerinde bulundu. Su ve tuz tüketiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay, şimdiden vücuda bol su takviye edilmesi gerektiğinin altını çizdi. İşte ünlü doktordan, sağlık için mutlaka uyulması gereken Ramazan'da beslenme önerileri.

Sağlık

22.03.2024, 17:50

Ramazan ayına sayılı günler kala, oruç tutmaya niyetli olanlar hazırlık yapmaya başladı. Beslenme ile ilgili 1 aylık değişikliğe uyum sağlayacak olan vücudun süreci daha rahat geçirmesi sağlık açısından çok önemli. Bu noktada Prof. Dr. Canan Karatay da önemli tavsiyelerde bulundu. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

"ŞİMDİDEN SU İÇMEYE BAŞLAYIN"

Karatay'a göre Ramazan için vücudu 1 hafta önceden hazırlamaya başlamak gerekiyor. Özellikle şimdiden su içmeye başlamak oruç tutarken yaşanabilecek baş ağrısını önlemede çok etkili. "Suyu yudum yudum içmek gerek" diyen ünlü doktor, orucun da su ile açıldığını vurguluyor. Zira gece dehidrasyon oluyor. Suyun yemek sırasında içilmesi ise doğru değil. Çünkü bu durum mide asidini sulandırıp şişkinliğe yol açıyor. 

Tuzun da su kadar büyük önem taşıdığını dile getiren Prof. Karatay, "Bir bardak suya bir çay kaşığı kristal kaya tuzu ve biraz da limon koyup yudum yudum içmek de çok önemli. Kristal kaya tuzu tansiyonu yükseltmez, açlık hissini giderir, hormonları dengeler." ifadesini kullandı.  

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SAHURDA NE YEMEK LAZIM?

Peki sahurda ne yemeli?

Canan Karatay, süper besin olan yumurtanın asla ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle tereyağı ile pişirilen yumurtanın, bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabileceğini belirtti.
"Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez."

Ünlü doktor, Ramazan için peynir, zeytin, ceviz, yoğurt, fındık, fıstık, çorba da önerdi. "Peynir çok önemli" diyen Karatay, ilaçlanmamış zeytin ve zeytinyağı, tereyağının mutlaka tüketilmesi gerektiğini ancak peynirin yanında ekmek yememeye dikkat edilmesini tavsiye etti. "Peynirin yanında komposto yapılabilir kuruyemişlerle şeker eklenmeden. Sıcak ya da soğuk içilebilir. Vücuda her türlü mineral ve vitamin girer." ifadesini kullandı. 

Karatay'ın vurguladığı bir diğer nokta hazır çorbalar. İçi trans yağ dolu olan bu çoorbaların kesinlikle tüketilmemesini tavsiye eden ünlü doktor, "tembellik yapmayıp çorbamızı evde yapalım" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading