Yandex Metrica

Bu tarifler kilo yapmıyor! İşte karbonhidrat isteğini körelten sağlıklı 4 atıştırmalık!

Bu tarifler kilo yapmıyor! İşte karbonhidrat isteğini körelten sağlıklı 4 atıştırmalık!

Zayıflama sürecinde zaman zaman kaçamaklar yapılabiliyor. Özellikle karbonhidrat isteğine direnmenin zor olduğu zamanlarda hiç yoktan kaloriler alınıyor. Uzmanlara göre kan şekerini sabit tutmaya yardımcı olabilecek ve sağlıksız yiyecek isteklerini frenleyebilecek bazı atıştırmalıklar var. İşte hazırlanabilecek 4 ayrı tarif.

Sağlık

23.01.2024, 19:53

Diyet yaparken herkes ara sıra acıkabilir ve bazen bu istekleri görmezden gelmek çok zor olabilir. Kilo vermek için uygun olmayan pek çok atıştırmalık var ancak tokluğu artırmak için lif, protein ve sağlıklı yağlar bakımından yüksek yiyecekler tercih edilmeli.

2011'de yapılan bir araştırma, protein ve yavaş sindirilen karbonhidratlar açısından yüksek atıştırmalıklar yemenin dört hafta içinde ortalama 1 kilo kayba yol açtığını ortaya koydu. Çalışmaya katılan uzmanlar, insanların kan şekerini sabit tutmaya yardımcı olabilecek en iyi beş atıştırmalığın tarifini açıkladı.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

ISPANAKLI VE HAŞLANMIŞ YUMURTALI MERCİMEK: 

Malzemeler:
İki orta boy yumurta
Üçte bir su bardağı kuru mercimek
Bir kase ıspanak
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
Bir tutam tuz
Bir tutam öğütülmüş karabiber

Yapılışı: 
Mercimekleri bir tencereye alın, pişmeye yakınken tencereye ıspanağı ekleyin ve mercimekler pişene kadar iki dakika birlikte pişirin. Diğer tarafta tüm yumurtaları ayrı bir kaba kırın, iki dakika pişirin, ardından ocağı kapatın. Yumurtaları tuz ve öğütülmüş karabiber ile tatlandırın. Haşlanmış mercimek ve ıspanakları tencereye ekleyin. Mercimeklerin üzerine haşlanmış yumurta ve kişniş serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla sütyen takanlarda... Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla... Haberi Görüntüle

YABAN MERSİNİ İLE YULAF EZMESİ: 

Malzemeler:
Bir bardak su
Yarım su bardağı kuru yulaf
Bir çeyrek su bardağı yaban mersini
Bir yemek kaşığı kenevir protein tozu
Bir yemek kaşığı tuzlu ayçiçek yağı
Üç damla stevya

Yapılışı:
Suyu kaynatın ve yulafları ekleyin. Kıvam alana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kenevir protein tozu ve stevia ekleyin. Gerekirse daha fazla su ekleyerek yulaf lapası kıvamını ayarlayın. Yulaf ezmesini bir kaseye alın. Ayçiçeği tohumu yağı ile karıştırın ve yaban mersini ile doldurun.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

KİNOALI BRÜKSEL LAHANA SALATASI

Malzemeler:
Bir su bardağı Brüksel lahanası
Küp dilimlenmiş tofunun üçte biri
Dört yemek kaşığı kuru kinoa
İki yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
Yarım yemek kaşığı balzamik sirke
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Üç tutam tuz
İki tutam öğütülmüş karabiber

Yapılışı:
Kinoayı haşlayın ve bir tutam tuz ekleyin. Fırını 220 °C'ye önceden ısıtın. Bir fırın tepsisine Brüksel lahanasını ekleyin, üzerine zeytinyağı gezdirin. Bir tutam tuz ve bir tutam öğütülmüş karabiberle tatlandırın. Yaklaşık 25 dakika kızartın. Bir kapta balzamik sirke, bir tutam tuz ve bir tutam öğütülmüş karabiberi karıştırın. Kinoa ve tofu küplerini sosla birlikte bir kaseye ekleyin. Üzerine kavrulmuş Brüksel lahanası ve maydanoz serpin.

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

KARABUĞDAY İLE HİNDİ GÖĞÜS

Malzemeler: 
Yarım doğranmış salatalık
55 gr çiğ hindi göğsü
Çeyrek su bardağı kuru karabuğday
Bir kase ıspanak
İki çay kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir tutam öğütülmüş kırmızı biber
Bir tutam kuru kekik
Bir tutam kuru fesleğen

Yapılışı:
Hindi göğsünü tuz, öğütülmüş karabiber ve öğütülmüş kırmızı biber ile baharatlayın. Karabuğdayı haşlayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Hindi göğsünü ekleyin ve her iki yüzünü de 7-8 dakika, altın rengi olana ve içi artık pembe kalmayana kadar pişirin. Haşlanmış karabuğday ve kızarmış hindi göğsünü bir tabakta ıspanak ve salatalık ile servis edin. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading