Yandex Metrica

BioNTech bu kez sıtma aşısı geliştirecek

BioNTech bu kez sıtma aşısı geliştirecek

BioNTech geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla Kovid-19 salgınında umut yeşertmeye devam ederken, şimdi de Malerya yani Afrika sıtmasına karşı bir aşı geliştirecek.

Sağlık

23.01.2024, 17:42

Kovid-19'a karşı geliştirdikleri aşıyla salgının seyrini değiştime konusunda umut veren BioNTech şimdi de Malarya olarak da adlandırılan Afrika sıtmasına karşı  yeni bir aşı için çalışma başlattı.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

EN FAZLA ETKİLENEN GRUP ÇOCUKLAR

Afrika ülkeleri başta olmak üzere her sene 229 milyon insan sıtmaya yakalanıyor. Erken teşhiste tedavisi mümkün olmasına rağmen her yıl 409 bin insan bu hastalık nedeniyle yaşamını yitiriyor. Hastalıktan en fazla etkilenenler arasında 5 yaş altı çocuklar çoğunluğu oluşturuyor. 

BioNTech tarafından sıtmaya karşı geliştirilecek olan yeni aşı çalışmaları da mRNA teknolojisiyle gerçekleştirilecek. BioNTech kurucu ortaklarından Prof. Dr. Uğur Şahin, aşı için deney ve klinik çalışmalarına en geç 2022'ye kadar başlayacaklarını belirtti. Aşının bulunmasından sonra aşı üretiminin Afrika kıtasında yapılması planlanıyor. 

Kaynak: Hürriyet

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading