Yandex Metrica

Bilim adamları Alzheimer'a çare buldu! Bilişsel gerilemeyi azaltan Lecanemab isimli ilaç, onay bekliyor

Bilim adamları Alzheimer'a çare buldu! Bilişsel gerilemeyi azaltan Lecanemab isimli ilaç, onay bekliyor

Genellikle yaşı ilerlemiş kişilerde görülen Alzheimer ne yazık ki henüz tedavisi bulunamamış bir hastalık. Ancak bilim adamları, geliştirdikleri bir ilacın, onay alması durumunda hastalığı tedavi edebileceğini iddia ediyor.

Sağlık

26.02.2024, 13:45

Beyin hücrelerinin yok olmasına yol açan ilerleyici bir nörolojik hastalık olan Alzheimer, yaşlı kişilerde sıkça görülüyor. Bu hastalığın seyrini yavaşlattığı düşünülen bazı ilaçlar olsa da tam anlamıyla bir tedaviden bahsetmek henüz mümkün değil. 

Bilim adamları ise bu konuda yoğun şekilde çalışıyor. Yapılan araştırmalar sonucu bir ilaç bile geliştirildi. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

LECANEMAB, ALZHEIMER'A ÇARE OLACAK

Biyoteknoloji şirketleri Eisai ve Biogen'in ürettiği yeni Alzheimer ilacının, hastalığın erken evrelerinde başarılı olduğu bildirildi. Lecanemab adlı ilacın beyni toksik amiloid proteininden arındırdığı ve denemeler sırasında semptomların başlamasını geciktirdiği gösterildi.
Bu da onu beyin gerilemesini yavaşlatan dünyadaki ilk tedavi haline getirdi.

İlaç ABD, Japonya, Avrupa ve Çin'de erken evre Alzheimer hastalığı olan 1.795 hasta üzerinde yapılan bir çalışmada test edildi. Sonuçlar, ilacın 18 ay sonra bilişsel gerileme oranını plaseboya kıyasla yüzde 27 oranında azalttığını gösterdi.

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

İLACIN YAN ETKİSİ BEYİN ŞİŞMESİ 

Çalışma sırasında gözlemlenen bir yan etki beyin şişmesiydi. Ancak şirketler, bu tür yan etkilerin beklentiler dahilinde olduğunu kaydediyor.

Tedaviye onay alabilmek için Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Japonya'daki yetkili kurumlara başvuruda bulunmaya hazırlanan şirket, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'ndeki onay sürecini hızlandırma arayışında. FDA'in önümüzdeki yıl başında ilacı onaylaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading