Yandex Metrica

Bebek bezi nasıl değiştirilir? Önce malzemeleri hazırlayın, sonra güler yüzlü bir şekilde bebeğinizin altını alın!

Bebek bezi nasıl değiştirilir? Önce malzemeleri hazırlayın, sonra güler yüzlü bir şekilde bebeğinizin altını alın!

Yeni anne baba olan kişiler bebek bakımı konusunda pek tecrübe sahibi olmadıklarından bazı zorluklar yaşayabiliyor. Yanlarında yol gösteren bir büyük de yoksa, özellikle alt alma ve bez bağlama konularında birkaç tekrardan sonra ancak ustalaşabiliyorlar. Konu alt alma olunca karşılaşılan en büyük sorun ise pişikler. Peki pişik olan bir bebeğe nasıl müdahale edilmeli?

Sağlık

27.03.2024, 15:31

Bebeklerde bez değişimi nasıl olmalı? Bebek bazı değiştirirken nelere dikkat edilmeli? Bebeklerde pişik nasıl geçer? Pudra kullanmak zararlı mı? İşte cevaplar...

Yeni anne baba olmuşsunuz, heyecanlı ve sevgi dolusunuz. Bebeğiniz şu an hiçbir şey bilmiyor ve tüm ihtiyaçları için size muhtaç. O ihtiyaçlarından biri de bezinin değiştirilmesi. Bu konuda heyecan yapmaya hiç gerek yok. İşe ellerinizi yıkayarak başlayabilirsiniz. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

KULLANACAĞINIZ MALZEMELERİ YANINIZDA BULUNDURUN

Bebeğinizin altını alacağınız yere temiz bir örtü serin. Alkolsüz ıslak mendil ve bez gibi malzemeleri yanınıza alın. Eski bezi yapışkan bantlarından çıkardıktan sonra bebeğinizin bez bölgesini ıslak pamuk veya mendille silin ve kurulayın.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

KIZ BEBEKLER ENFEKSİYONA DAHA AÇIK

Şunu unutmayın kız bebekler enfeksiyona daha yatkın oluyor. Bu sebeple bez bölgesi daima önden arkaya doğru silinir. Bez bölgesi tahriş olmuşsa pişik kremi sürün.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

MİS GİBİ KOKSA DA PUDRAYA HAYIR!

Burada belirtmemiz gereken konu pudralar. Uzmanlar pişikler için asla pudra kullanılmaması gerektiğini dile getiriyor. Çünkü bebek pudrası, aslında vücuttaki nemi çekiyor ve içine hapsediyor. Bu da cildin kurumasına yol açıyor. Dolayısıyla pişik geçmiyor, daha da ilerliyor.

Bunun yanı sıra biliyorsunuz pudralar toz halinde. Bez bölgesine dökülmesi esnasında akciğerlerdeki alveollere inebiliyor. Bu da akciğere yabancı cisim etkisi yapabiliyor.

Bebek pudrasının içeriğinde yer alan asbest, akciğer zarı kanserine yol açabiliyor. Toz parçacıkları, ürogenital sistem boyunca hareket ederek yumurtalıklara yerleşebiliyor. Yapılan araştırmalara göre genital bölgede sıklıkla kullanılan bebek pudrası, yumurtalık tümörlerine yol açıyor. Pudra yerine yukarıda bahsettiğimiz gibi piyasada doktorunuza danışıp kullanabileceğiniz pişik kremleri mevcut.

Pişik kremini de sürdükten sonra yeni bezi bağlamak için bebeğinizi ayak bileklerinden tutarak poposunu yavaşça havaya kaldırın ve bezi altına yerleştirin. Bacaklarını indirin ve bezi bacaklarının arasına geçirerek beline kadar çekin. Bezi arkadan sarın ve yapışkan bantları açarak ön bölgeye yapıştırın. Üzerine oturmasına ve çok sıkı olmamasına özen gösterin.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

BEZ DEĞİŞTİRİRKEN GÜLER YÜZLÜ OLUN

Bebek bezini değiştirme sırasında güler yüzlü olun. Onunla konuşun ve şarkılar söyleyin. Bu sayede bebeğiniz de bezini değiştirmek için onu yatırdığınız zaman ağlamak yerine merakla bir sonraki hareketinizi bekleyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading