Yandex Metrica

Bebeği sallayarak uyutmak doğru mu? Sallayarak uyutma yöntemi bebeğin beyninde hasara yol açabilir!

Bebeği sallayarak uyutmak doğru mu? Sallayarak uyutma yöntemi bebeğin beyninde hasara yol açabilir!

Bebeklerin gelişiminde beslenme kadar uyku da büyük önem taşır. Farklı uyutma metotları olsa da bilinen en eski yöntem bebeği sallamak. Ancak bebekleri sallayarak uyutmak, onların derin uykuya geçişini engeller. Çocuklarda baş dönmesine yol açan bu yöntem, beyinde hasar da oluşturabilir.

Sağlık

11.02.2024, 22:02

Bebeği sallayarak uyutmak doğru mu? Bebeği sallayarak uyutmak sağık için zararlı mı? İşte cevaplar...

Bebeklerdeki sağlıklı uyku alışkanlığı, fiziksel ve zihinsel gelişim için olmazsa olmaz. Anne babalar bebeklerini uyutmak için farklı yollar deneyebilir ama en çok başvurulan yöntem bebeği sallamak. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SALLANARAK UYUYAN BEBEK HUZURSUZ OLUR

Sallamak, bebeklerin uyumasını sağlar ancak sonrasında çocukta huzursuzluk ve uykusuzluk sorunu ortaya çıkar. Bebekler sallanarak uyuduğunda geceleri sık sık uyanır.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

BAŞ DÖNMESİ SONUCU UYUMA GERÇEKLEŞİR 

Bebekleri sallayarak uyutmak, bazı tehlikelere yol açabilir. Bebekler sallanılmaya başlandığında iç kulakta dengeyi sağlayan bölüm alarm verir. Baş dönmesi yaşayan çocuk uykuya geçer. Uyku zannedilen bu olay, aslında hafif bayılma durumudur.

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ SALLAMALAR BEYİN HASARINA YOL AÇAR

Uyutma sırasında bebeği şiddetli bir şekilde ve zorla sallama sonucu beyin hasarı ortaya çıkabilir. Bunun sonucunda bebeğin görme merkezinde sıkıntılar oluşabilir. Çocuğun ileri geri sallanması, ani beyin sarsılmaları yaratabilir. Beyin dokularında zedelenme veya beyin gelişiminde problemler oluşabilir. 

Bebeğinizi sallayarak uyutmak yerine, bebeğin kendi kendine uyumasını sağlayan uyku eğitimleri vermeyi deneyebilirsiniz. 

Bebekler bazen uykuya dalmakta zorluk çekebilir. Özellikle aşırı yorgun düştüklerinde, stres hormonları devreye girer ve uyumamak için hem kendilerinde hem de size direnebilirler. Böyle bir durumda, bebeğinizi uykuya geçirmek için zorlamadan sadece izleyin. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading