Yandex Metrica

Bazı gıdalara alerjiniz mi var? Bu 6 belirti yediğiniz şeylere karşı alerjiniz olduğunu gösteriyor!

Bazı gıdalara alerjiniz mi var? Bu 6 belirti yediğiniz şeylere karşı alerjiniz olduğunu gösteriyor!

Alerjiler bazen polenlere, bazen tozlara, bazen de evcil hayvanlara karşı gelişebiliyor. Ancak insanı en çok zorlayan, gıda maddelerine karşı ortaya çıkan alerji. Bazı gıdaları tükettikten sonra yaşanan rahatsızlık hissi, kişi bünyesinin o besin maddesine karşı hassas olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki belirtiler, tükettiğiniz şeye karşı alerjiniz olduğunu işaret ediyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:56

Gıda alerjisi belirtileri nelerdir? Gıda alerjisi olduğunu nasıl anlarsınız? İşte cevaplar...

Toplumun önemli bir kısmında görülen gıda alerjisi kişinin en önemli ihtiyacı olan gıda alımını sekteye uğratan bir rahatsızlık. Peki bu durum nasıl ortaya çıkıyor? 

Yediklerinize karşı alerjiniz olup olmadığını belirlemek için ilk olarak, gıda alerjisi ile gıda intoleransı arasındaki farkı anlamak. Gıda intoleransı, vücudunuzun belirli bir gıdayı tolere etmediği anlamına geliyor. Özellikle laktoz intoleransı gibi durumlarda, kişi süt ürünlerinde bulunan laktoz şekerini tolere edemiyor. Yemek yemek büyük rahatsızlığa, ishale ve şişkinliğe neden olabiliyor. 

Alerjiler ise vücudunuzun bir proteine ​​bağışıklık tepkisi yoluyla tepki vermesine yol açıyor. Dolayısıyla, laktoz intoleransının aksine, gerçek bir inek sütü proteini alerjisine sahip olmak, yaşamı tehdit eden daha fazla reaksiyonu tetikleyebiliyor.

Peki, gerçek bir alerjiniz olup olmadığını nasıl anlarsınız? Belirli bir yiyeceğe alerjiniz olup olmadığını gerçekten belirlemek için, hastanede bazı testler yapılması gerekiyor. Bunun dışında bazı belirtiler de gıda alerjisi yaşıyor olduğunuzu işaret edebiliyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KURDEŞEN

Belirli bir gıdayı yedikten sonra kaşıntılı lekeler oluşması, gıda alerjiniz olduğunun bir göstergesi olabilir. Tipik olarak, böcek ısırıklarına benzeyen kabarık pembe yumrular gibi görünen, yemek yedikten birkaç dakika ila birkaç saat sonra kurdeşen görmek, doktorunuzu aramanız gerektiği anlamına gelebilir.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

YUTMA SORUNU

Boğazınız şişmeye başlarsa ve yutmakta güçlük çekerseniz yediğiniz bir besine alerjiniz olabilir. Yemek borusu iltihabı, alerjiye maruz kalma nedeniyle ortaya çıkar ve bu da yutmayı zorlaştırabilir.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

HIRILTI

Bir protein vücut tarafından yabancı olarak etiketlendiğinde ve alerjik bir reaksiyon tetiklendiğinde histamin salınır. Bu bileşik, solunum yollarında daralmaya yol açarak kişinin hırıltılı nefes almasına neden olabilir.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

KUSMA

Kusma da, gıda alerjisinin bir işareti olabilir ancak gıda intoleransının veya gıda zehirlenmesinin bir göstergesi de olabilir. Kusuyorsanız, bu semptomun bir alerjiden mi yoksa intoleranstan mı kaynaklandığını bilmek zor olabilir. Bu yüzden, bunun nedenini öğrenmek için doktora danışmanız iyi olacaktır.

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

DİLDE ŞİŞME

Dilinizin şişmesini görmek tehlikeli olmaktan çok korkutucu olabilir , ancak bazı durumlarda şişme yutma yeteneklerini etkileyebilir. Tipik olarak, diller normal boyutlarına geri döner. Yine de bir doktora görünmekte fayda var.

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

ANAFİLAKSİ

Anafilaksi, bir alerjene maruz kalmaya karşı şiddetli ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir reaksiyondur. Bunu yaşayan bir kişi yutma veya nefes almada zorluk çekebilir, daha hızlı kalp atışı yaşayabilir ve hatta aşırı durumlarda bilincini kaybedebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading