Yandex Metrica

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla kaç oyuncağı olmalı?

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla kaç oyuncağı olmalı?

Her anne baba çocuğuna çok fazla oyuncak almak ister ancak gelişimsel olarak bu hiç de yararlı değil. Yapılan bir araştırmaya göre bir çocuğun sahip olduğu oyuncak sayısı ne kadar az ise çocuk o kadar uzun süre oynuyor.

Sağlık

22.04.2024, 11:30

Bir çocuğun doğum günü varsa çoğu kişi ona oyuncak alır. Çocuk o kadar fazla oyuncağa sahiptir ki yeni gelenlere de az gözüyle bakar ve ona yeterli gelmez. 

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

OYUNCAK SAYISI OYUN KALİTESİNİ ETKİLİYOR

Çocuk gelişimciler bu konuda ebeveynlere oyuncak sayısını azaltmayı öneriyor. Peki doğrusu ne? Sosyal ve Davranış Bilimleri Bölümü Profesörü David J. Bredehoft'a göre bu bile tek başına ilginç bir soruyu gündeme getiriyor: Oyuncak sayısı, yeni yürümeye başlayan bir çocuğun her bir oyuncağa harcadığı süreyi ve kalitesini etkileyebilir mi? 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

36 BEBEK VE AİLESİ KATILDI

Daha az oyuncağın olduğu bir ortamın daha yüksek oyun kalitesine yol açacağı hipotezini test etmek için bir bilim ekibi 2018 yılında akıllı bir laboratuvar çalışması oluşturdu. Araştırmaya 18 ve 30 aylık 36 bebek ve ebeveynleri katıldı. Katılımcılar benzer sosyoekonomik geçmişlere ve tipik kişisel-sosyal, motor ve bilişsel becerilere sahipti.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

DÖRT KATEGORİDE OYUNLAR OYNANDI

Araştırmada 32 farklı oyun kullanıldı. Oyunlar dört kategoriden oluşuyordu: 

Eğitici: Şekiller, renkler, sayma

Rol yapma: Temalı oyun öneren oyunlar

Aksiyon: İnşa etme, istifleme, açma, bükme

Araçlar: Çocuğun itmesi gereken oyuncaklar

Veri toplama iki benzer oyun odasında gerçekleştirildi. Oyun için iki senaryo vardı: dört ve 16 oyun koşulu.

Oyunlar dört oyun kategorisinden rastgele seçildi ve iki gruptan birine atandı. Her yürümeye başlayan çocuk ve bakıcısından, her defasında birer saat olmak üzere üç kez oyuncaklarla birlikte kalmaları istendi.

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

AZ OYUNCAK OYUN KALİTESİNİ ARTIRDI

16 oyuncak yerine 4 oyuncak olduğunda küçük çocukların oyun kalitesinde önemli bir fark buldular. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, dört oyuncakları olduğunda, 16 oyuncaklarına sahip olduklarından daha iyi performans gösterdi.

4 oyuncakla oynayan küçük çocuklar daha uzun süre ve daha özveriyle oynadı. Her oyunda daha yaratıcı şekillerde oynadı. Ekip, daha az oyuncağın oyunun kalitesini artırdığı, daha fazla oyuncağın ise dikkat dağıtıcı olduğu ve küçük çocukların bir oyuncağı bırakıp diğerini keşfetmesine neden olduğu sonucuna vardı.

Yeni yürümeye başlayan çocuklar, henüz 4 yaşındayken oyuncaklarla iki kat daha uzun süre ve daha yaratıcı şekillerde oynadı.

Katılımcıların çevresindeki ortalama oyuncak sayısı neredeyse 90'dı. Hatta bazı ebeveynler kesin bir sayıyı tahmin edemedi ve sadece çok olduğunu bildirdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading