Yandex Metrica

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske uyarısı yapıyor

"Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözü bu sene için gerçek olmadı. Hava sıcaklıkları son günlerde özellikle yurdun batısında 25 derecelere ulaşmış durumda. Buna Afrika çöl tozlarının neden olduğunu belirten meteoroloji uzmanları önümüzdeki birkaç gün için solunumla ilgili hastalıkları olanları uyarıyor. 

Sağlık

26.04.2024, 22:51

Meteoroloji uzmanları hafta başında Türkiye'nin Kuzey Afrika'dan taşınan çöl tozunun etkisi altına gireceğini duyurmuştu. Sahra Çölü üzerinden gelen toz taşınımının yurdun batısında çamur şeklinde yağışlara sebep olması bekleniyor. 

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

ARABALAR KIRMIZIYA BOYANACAK

Uzmanlara göre toprak için faydalı olan bu durum insanlar için ise aynı etkiye sahip değil. Zira çöl tozlarının artması ve ısınma ile beraber yağış da olacak. Özellikle arabaların kırmızı çamurla kaplanması muhtemel. 

Çöl tozları sağlık üzerinde de olumsuz bazı tesirlere sebep olabilir. Toz taşınımının hava kalitesini düşürmesi alerjisi ve astım gibi solunum rahatsızlığı olanlar için potansiyel tehlike demek. Bu sebeple söz konusu sağlık sorunlarını yaşayanların 20 Nisan’a kadar maske takmaları faydalı olabilir. 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA DA AYNI UYARILAR YAPILIYOR

Bu hava olayından etkilenecek olan tek ülke Türkiye değil. Benzer uyarılar Yunanistan için de yapılıyor. Yunanistan Göğüs Hastalıkları Uzmanları Birliği, Afrika tozu konsantrasyonunun artması nedeniyle savunmasız ve hassas nüfus gruplarına yönelik tavsiyelerde bulunuyor.

Açıklamada Afrika tozunun polen, bakteri ve mantarlarla birleşerek insan vücudu ve özellikle solunum sistemi için son derece toksik ve tehlikeli bir karışım oluşturan taşınan parçacıklar içerdiği belirtiliyor. 

"Toz yoğunluğunun en yüksek olduğu saatlerde hem gereksiz hareketlerden hem de açık hava sporlarından kaçınılmalı, iyi havalandırılmış kapalı alanlarda kalınması tavsiye edilir."

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

KOAH HASTALARI OLUMSUZ ETKİLENECEK

Nefes almada zorluk, balgamla birlikte yoğun ve rahatsız edici öksürük, göğüs ağrısı, sürekli hapşırma, gözyaşı ve ses kısıklığı gibi klinik semptomların ortaya çıkması durumunda, hastaneye gidilmesi gerekiyor. Çöl tozları özellikle KOAH hastaları için tehlikeli. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading