Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'nun Elçibey'i anması sosyal medyayı kırdı geçirdi!

Kılıçdaroğlu'nun Elçibey'i anması sosyal medyayı kırdı geçirdi!

Azerbaycan'ın efsane lideri Ebulfez Elçibey'i ölüm yıldönümünde anan Kılıçdaroğlu'na CHP'li Çeviköz'ün o sözleri hatırlatıldı: "Türkiye maalesef Azerbaycan'a destek veriyor!"

Politika

04.02.2024, 23:09

HDP ile girdiği ittifak sonrası tabandan gelen tepkilere 'Kuvayi Milliyeci' maskesiyle cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu şimdi de Azerbaycan aşkı sardı. 

Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Türklerinin efsanevi liderlerinden Ebulfez Elçibey'i ölümünün 21. yılında andı. Twitter'daki hesabından yayınladığı mesajda CHP Lideri, "Ömrünü can Azerbaycan'ın bağımsızlığına adayan, Azerbaycan'ın ikinci Cumhurbaşkanı ve unutulmaz lideri Ebulfez Elçibey'i vefatının 21'nci yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" şeklinde ifadeler kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı akıllara, CHP'nin dış politikasını yönlendiren Ünal Çeviköz'ün 2. Karabağ Savaşı sırasında sarf ettiği sözleri getirdi. Çeviköz, Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtardığı savaşta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Bakü'ye verdiği desteği eleştirmiş, "Maalesef Türkiye Azerbaycan'a destek veriyor" demişti. 

Kamuoyunda infial uyandıran bu sözler, CHP'nin kardeş Azerbaycan'a bakışını da gözler önüne sermişti. HDP ile girdiği ittifak sonrası oyların eridiğini görünce "Ben de Kuvayi Milleyiciyim" mesajı vermeye başlayan Kılıçdaroğlu'nun son Elçibey taziyesi, Çeviköz'ün sözleri de düşünüldüğünde 'konjonktürel' görülüyor. CHP'nin 'U' dönüşü sosyal medyada binlerce kişi tarafından alaya alındı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading