Yandex Metrica
Reklam Görseli

Hasan Doğan kimdir? Hasan Doğan kaç yaşında ve nereli?

Hasan Doğan kimdir? Hasan Doğan kaç yaşında ve nereli?

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan kimdir? Hasan Doğan’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

09.05.2024, 08:50

2014 yılından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Hasan Doğan’ın hayatına dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki Hasan Doğan kimdir? 

İşte Hasan Doğan’ın hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti İki seçim sonrası iki veda: Akşener ve Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetti Haberi Görüntüle

HASAN DOĞAN KİMDİR? 

5 Eylül 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Hasan Doğan, İlk ve ortaöğrenimlerini yine doğduğu şehir Ankara’da tamamlamıştır. Doğan, lisans eğitimini ise önce Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ve ardından Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimine Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde devam eden Hasan Doğan, 2002 yılında yüksek lisansını yapmış ve 2008 yılında da Temel İslam Bilimleri - İslam Hukuku alanında doktora unvanını almıştır. 

Doğan, 2020 yılında ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk - İş Hukuku alanında ise ikinci doktora unvanını ve Üniversitelerarası Kurul kararıyla da doçentlik unvanını almıştır. 

Çalışma hayatına ise öğrencilik dönemlerinde başlayan Doğan, radyoculuk, fuar ve kongre organizatörlüğü, yayıncılık ve öğretmenlik yapmıştır. 

Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Son dakika: Erdoğan-Özel görüşmesi 1 buçuk saat sürdü Haberi Görüntüle

HASAN DOĞAN’IN SİYASİ KARİYERİ 

Siyasi kariyerine Fazilet Partisi’nin Ankara İl Gençlik Komisyonu’nda başlayan Hasan Doğan, Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından AK Parti’nin kuruluşundan sonra ise AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliğine seçilmiştir. Doğan, ayrıca Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Bu görevi süresince de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği tören ve mitinglerde alarak, sunuculuğunu üstlenmiş ve Erdoğan başbakan olduktan sonra da Özel Kalem Müdürü Yardımcılığına atanmıştır.  

Hasan_Doğan_kimdir

2006-2007 yılları arasında Sarıkamış’ta askerliğini tamamlayan Hasan Doğan, 2008 yılında ise Londra’da bir süre dil eğitimi almıştır.  

Doğan, 20 Mayıs 2008 tarihinde ise Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmış ve 2014 yılına kadar da Başbakan Başmüşaviri ve Özel Kalem Müdürü olarak görevine devam etmiştir. 

İyi derecede Arapça ve İngilizce bilen Hasan Doğan, 2 Eylül 2014 tarihinde Büyükelçi unvanıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmıştır.  

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğü görevini halen yürütmekte olan Hasan Doğan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0


Loading