Yandex Metrica

Ersin Tatar kimdir, nereli, serveti ne kadar? Deprem yayınına ne kadar bağışladı?

Ersin Tatar kimdir, nereli, serveti ne kadar? Deprem yayınına ne kadar bağışladı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kariyeri ve hayatı ile merak konusu oldu. 2020 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimine Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı olarak katılan Ersin Tatar seçimi farkla kazanıp Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuştu. Tatar 2009-2013 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev aldı. Peki, Ersin Tatar kimdir, nereli, serveti ne kadar? Deprem yayınına ne kadar bağışladı?

Politika

23.04.2024, 07:35

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Maliye Bakanlığı ve Başkanlık yapmış olan ve 2020 yılında ise KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’ın hayatını ve siyasi kariyerini sizler için derledik. 

AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var Haberi Görüntüle

ERSİN TATAR KİMDİR? 

7 Eylül 1960 tarihinde Kuzey Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa'da dünyaya gelen Ersin Tatar, lise eğitimini 1979 yılında İngiltere’de Forest School’da tamamlamıştır. Tatar, lisans eğitimini ise yine İngiltere’de Cambridge Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamlayarak 1982 yılında mezun olmuştur. 

1982-1986 yılları arasında ise İngiltere'de bulunan özel şirketin merkez ofisinde çalışan Ersin Tatar, ardından mali müşavir unvanını almıştır. 

Tatar, daha sonra 1986-1991 yılları arasında İngiltere’de çalışmaya devam etmiş ve 1992 yılında Türkiye’ye gelerek Ankara'da finansman müdürü olarak çalışmıştır. 

1992-2001 yılları arasında ise İstanbul'da Show TV Kanalı’nda Genel Koordinatörlük yapan ErsinTatar, 1996 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk özel televizyon kanalı "Kanal T"yi kurmuştur. 

Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi bırakıyorum' diyerek istifa edeceğini duyurdu! Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi... Haberi Görüntüle

ERSİN TATAR’IN SİYASİ KARİYERİ 

2003 yılında KKTC'ye geri dönerek Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) siyasete giren Tatar, 2009 yılında gerçekleşen erken seçimlerde Lefkoşa Milletvekili seçilmiş ve Derviş Eroğlu’nun kurduğu hükümette Maliye Bakanı olarak görev almıştır.  

Ersin Tatar, 27 Mayıs 2010 tarihinde İrsen Küçük’ün kurduğu hükümette de bu görevine devam etmiş ve 2013 yılı erken seçimlerinde yeniden UBP'den Lefkoşa Milletvekili seçilmiştir.  Tatar, aynı zamanda 8. dönem parlamentosunda Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin de Başkanlığını yapmıştır. 

2018 yılı erken seçimlerinde yeniden UBP’den Lefkoşa Milletvekili seçilen Ersin Tatar, Ekim 2018’de gerçekleşen UBP Kurultayında Genel Başkanlığa seçilmiştir. 

Tatar, 22 Mayıs 2019 tarihinde kurulan UBP ve HP koalisyon hükümetinde ise başbakanlık görevini üstlenmiştir. 

Ersin Tatar, 18 Ekim 2020 tarihinde KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 3. turunda ise KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra İYİ Parti'den de istifa eden Yusuf Halaçoğlu yeni bir parti kuracağını açıkladı. MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra... Haberi Görüntüle

ERSİN TATAR DEPREM YAYININA NE KADAR BAĞIŞLADI?

Ersin Tatar deprem yayınına 3 aylık maaşını bağışladı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading