Yandex Metrica

Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında?

Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

Politika

25.04.2024, 05:40

TBMM CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Engin Altay kimdir? Nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın hayatı ve biyografisi. 

Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim daha istifa etti! Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim... Haberi Görüntüle

ENGİN ALTAY KİMDİR? 

15 Aralık 1963 tarihinde Sinop’un Erfelek ilçesinde dünyaya gelen Engin Altay, ilk ve orta öğrenimlerini doğduğu Erfelek ilçesinde tamamlamıştır. Ardından lisans eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulu’nda tamamlayan Altay, güvelik soruşturması nedeniyle dört sene boyunca göreve başlayamamıştır. Daha sonra yargı kararıyla göreve başlayabilen Engin Altay, Sivas ve Sinop gibi çeşitli şehirlerde öğretmenlik yapmıştır.  

Engin Altay, iki yıl kadar Eğitim Yöneticiliği görevi yaptıktan sonra da Erfelek ilçesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 

Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi bırakıyorum' diyerek istifa edeceğini duyurdu! Bir dönem çok konuşulan Altılı Masadan biri daha eksildi: 'Görevi... Haberi Görüntüle

ENGİN ALTAY’IN SİYASİ HAYATI 

2002 yılında gerçekleşen milletvekili genel seçimlerine katılabilmek için öğretmenlik mesleğinden istifa eden Engin Altay, aday olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden 22,23 ve 24. dönemlerde Sinop ve 25,26 ve 27. dönemlerde ise İstanbul milletvekili seçilmiştir.  

Engin_Altay_kimdir

2004-2008 yılları arasında CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2012 yılları arasında da CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Engin Altay, 2014 yılında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Kurultayı’nda da Kurultay başkanlığı yapmıştır.  

TBMM CHP Grup Başkanvekilliği görevine halen devam etmekte olan Engin Altay, evli ve bir çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading